Rastislav Búgel Rôzne

Svetový fenomén zasiahol Nitru: Ľadová voda zmáčala aj trénera volejbalistov!

Internetom sa v posledných dňoch šíri nová vlna videí, v ktorých si známe osobnosti lejú na hlavu ľadovú vodu. Celá akcia má charitatívny podtón. Zapojili sa aj nitrianski volejbalisti.

Ilustračný obrázok k článku Svetový fenomén zasiahol Nitru: Ľadová voda zmáčala aj trénera volejbalistov!
Zdroj: Dnes24.sk

Nová internetová mánia s názvom „Ice bucket challenge“ zasiahla už aj Slovensko. Videá, v ktorých sa známe a aj menej známe osobnosti nechajú polievať ľadovou vodou, doslova zahltili internet. Niektorí diváci sa na nich pobavia, niektorí iba pokrútia hlavou.

Prijali výzvu

Netradičná výzva sa dostala aj do mesta pod Zoborom. Chlapsky sa k nej postavil Rastislav Chudík, nový tréner VK Ekonóm SPU Nitra. Dvojica nitrianskych hráčov vo videu vyleje na hlavu skúseného trénera dve vedrá plné vody s ľadom. K trénerovi sa napokon pridal aj talentovaný Marek Ludha.

O čo ide?

Cieľom Ice bucket challenge je poukázať na zákernú chorobu, ktorou je ASL (amyotrofická laterálna skleróza). Postihnutý má pri nej pocit, akoby ho obliala ľadová voda a svalstvo ochabuje a prestáva reagovať. „Akciu odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou. Bývalému bejzbalistovi totiž diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012,“ informuje stránka nitrianskeho volejbalového tímu.

Video: Daniel Mikušovič

ICE BUCKET: Nitrianski volejbalisti sa výzvy nezľakli!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM