Rastislav Búgel Kultúra

Svetový deň cestovného ruchu: TOTO sú časy nitrianskych bezplatných prehliadok

Aj mesto pod Zoborom sa pripravuje na Svetový deň cestovného ruchu. Pri tejto príležitosti sú pripravené bezplatné prehliadky pre širokú verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň cestovného ruchu: TOTO sú časy nitrianskych bezplatných prehliadok
Foto: Rastislav Búgel

Už 27.septembra sa v Nitre uskutočnia podujatia pri príležitosti osláv Svetového dňa cestovného ruchu. Pre záujemcov sú pripravené bezplatné prehliadky so sprievodcom. Ich názov je „Reč nitrianskych pamiatok“. Pozrieme sa tak na tajomstvá Martinského vrchu, Zoborského kláštora a Horného mesta.

Harmonogram prehliadok:

  • o 10.00 h – Zoborský kláštor („Reč pamiatok“) + Sv. Svorad – Benediktín-pustovník (Kláštor sv. Hypolita , Svoradov prameň, Svoradova jaskyňa), Budete mať možnosť pozrieť si výsledky reštaurovania – statického zaistenia ruiny kláštorného Kostola sv. Jozefa a zároveň sa vydáme po stopách Sv. Svorada (Kláštor sv. Hypolita , Svoradov prameň, Svoradova jaskyňa). Prehliadka začína o 10.00 hod. stretnutím pred Liečebným ústavom, areál kláštora bude sprístupnený až do 17.00 hod.
  • o 14.00 h – Tajomstvá martinského vrchu
  • o 14.00 h – Horné mesto + Hrad, začiatok na Župnom nám., ukončenie pri Synagóge „Na túto prehliadku je potrebné sa vopred prihlásiť u nás v NISYS-e, Štefánikova osobne, e-mailom info@nitra.sk alebo na tel. 037 7410906,“ informuje NISYS.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM