Správy

SVET O SLOVENSKU: Chcete safari zadarmo? Choďte do Nitry

Príbeh zebry, ktorá utiekla z cirkusu v Nitre a následne pobehovala po sídlisku, zaujal aj zahraničné médiá. Napokon, nie je to tak často, aby sa exotické zvieratá potulovali po európskych mestách.

Zdroj: Dnes24.sk

Pamätáte sa na senickú pumu? Pred niekoľkými rokmi sa na Záhorí voľne potulovala mačkovitá šelma, ktorú ľudia spozorovali až priamo v Senici a tak získala túto prezývku. Zviera sa nepodarilo odchytiť a nikdy sa presne nezistilo, komu vlastne ušlo. Ľudia si z udalosti začali postupne robiť žarty a senická puma dokonca získala vlastnú fanúšikovskú stránku na facebooku. Možno ju bude nasledovať aj nitrianska zebra.

Ako na safari

Belgický portál rtl.be si všíma príbeh cirkusovej zebry, ktorá pred pár dňami pobehovala po nitrianskych cestách. “Motoristi v Nitre sa mohli na pár minút cítiť ako na safari,” píše portál.

Ďalej približuje príbeh, ako zviera utieklo z cirkusu, ktorý práve zavítal do Nitry a následne sa zmätené ocitlo na frekventovanej ceste. “Prešlo na druhú stranu vozovky a poškodilo zaparkované auto,” uvádza rtl.be.

Naháňačka ako vo filme

Splašená zebra v nitrianskych uliciach sa rýchlo stala hitom internetu a nielen zjavne nielen na Slovensku. “Išlo o samca približne tri roky starého. Zrejme ho vypustili von dvaja ľudia, ktorých nechceli pustiť na cirkusové predstavenie, pretože nemali kúpené lístky,” vysvetľuje belgický portál.

Zároveň cituje slová Stanislavy Šimkovej z dotknutého cirkusu, ktorá približuje, že chytiť splašené zviera bola poriadna naháňačka: “Naháňali sme ju asi hodinu, utekala veľmi rýchlo.” Zebru napokon chytili, keď spadla do jamy a nevedela ďalej utekať. Žiadne vážne zranenie našťastie neutrpela.

Po sídlisku Klokočina pobehovala zebra
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM