Správy

Svet kultúry bije na poplach: Do červenej sa zahalilo aj DAB v Nitre

Pandémia zasiahla aj kultúrne dianie. To je bez výraznej pomoci ohrozené. Nitrianske Divadlo Andreja Bagara sa preto zapojilo do medzinárodnej kampane.

Ilustračný obrázok k článku Svet kultúry bije na poplach: Do červenej sa zahalilo aj DAB v Nitre
Zdroj: DAB Nitra

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre je v týchto dňoch osvetlené na červeno. Symbolicky sa tak zapojilo do medzinárodnej kampane #WeMakeEvents, ktorá pripomína, že živá kultúra nevyhnutne potrebuje podporu vlád, aby prežila krízu spôsobenú pandémiou ochorenia COVID-19.

Cieľom kampane je tiež zvýšiť povedomie ľudí o kultúrnom priemysle i o hrozbách a problémoch, ktorým musí v súčasnosti čeliť.

„Červená je v týchto dňoch, kedy na Slovensku pribúdajú červené okresy, farbou ohrozenia. Pre pandemické opatrenia je na celom svete okrem ostatných oblastí života, ktoré sa dotýkajú nás všetkých, ohrozená aj kultúra a umenie. Preto aj DAB svieti na červeno, nielen v jeden deň celosvetovej kampane #WeMakeEvents, ale až dovtedy, pokým kompetentní nebudú jasne formulovať podporné opatrenia pre oblasť kultúry,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Ako pripomenul, DAB chce poukázať na vážnosť situácie, v ktorej sa spolu s ďalšími kultúrnymi inštitúciami ocitlo.

„Vyjadrujeme našu podporu a solidárnosť všetkým kolegom z prostredia umenia, kultúry a kreatívneho priemyslu,“ vyhlásilo vedenie DAB.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM