Monika Földešiová Kultúra

Švédska štvorka rozpáli Nitranov

Originálne vystúpenie zoskupenia AbbAgain prenesie všetkých fanúšikov ABBA do čias ich najväčšej slávy.

(WBN/PR) – „Live at Wembley 1979“, vyše 30 členný tím, 30 ton materiálu, trinásť umelcov na scéne, živá hudba a spev. To sú hlavné ingrediencie originálneho vystúpenia, ktoré prenesie všetkých fanúšikov ABBA do čias ich najväčšej slávy.

Na počiatku stála myšlienka oživiť legendárne koncerty vo Wembley 1979, ktoré sa zaradili medzi najslávnejšie vystúpenia švédskej štvorice. Londýnske vystúpenia očarili desaťtisíce fanúšikov ABBA, no ďalšie milióny sa, pre obrovský záujem o lístky, na koncerty nedostalo. Zámerom zoskupenia AbbAgain bolo preto pripraviť koncert, ktorý by bol na nerozoznanie od toho spred tridsiatich rokov a ponúkol rovnako skvelý zážitok.

Nasledovali roky príprav, desiatky ľudí skúmalo všetky detaily. Producenti zozbierali obrovské množstvo fotografií, kníh a hudobných nahrávok. Zapojení boli aj ľudia, ktorí sa koncertu v ´79 sami zúčastnili a samozrejme aj mnohé fanúšikovské fóra z celého sveta. Aby sa nezabudlo na žiaden detail, prizvaní boli aj pôvodní hudobníci, technici, dizajnéri a množstvo ďalších osôb, ktorí sa podieľali na pôvodných koncertoch.

„Reakcie sú vynikajúce. Návštevníci sú nadšení a počet fanúšikov nám rastie s každým vystúpením. Je to určite aj tým, že sme doteraz nepočuli o žiadnej show, ktorá by sa mohla popýšiť takýmto originálnym konceptom“, tvrdí nadšený vedúci produkcie Michael Noll a dodáva: „Verím, že aj fanúšikovia na Slovensku budú našou show nadšení!“

Do Nitry prídu už vo štvrtok 19. novembra do Mestskej haly na Klokočine.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM