Rastislav Búgel Iné športy

Súboj o pozíciu lídra pre Nitru: Volejbalisti doma porazili Prešov, FOTO

Nitrianski volejbalisti valcujú súperov. Presvedčil sa o tom aj Prešov v priamom súboji o priebežné prvé miesto ligovej tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Súboj o pozíciu lídra pre Nitru: Volejbalisti doma porazili Prešov, FOTO
21
Galéria
Foto: Monika Földešiová

V repríze minuloročného finále medzi Nitrou a Prešovom mohol domáci celok predĺžiť sériu úspešných zápasov už na 9. Ako sa napokon ukázalo, Nitra v zápase dominovala a potvrdila rolu favorita.

Tribúna v Mestskej športovej hale na Klokočine sa zaplnila peknou návštevou. Veď zápas prvého s druhým sa nevidí každý deň. Prvý set ešte Prešov domácim uchmatol, no následný priebeh bol plne v rukách nitrianskych volejbalistov.

VKP Bystrina SPU Nitra – VK MIRAD PU Prešov 3:1 (-25, 17, 15, 14)

„Až na prvú polovicu prvého setu, kde sme urobili až 5 chýb za sebou, to bol z našej strany dobrý výkon. V niektorých pasážach znova skúšame veci, ktoré naši slovenskí hráči nedokážu dodržiavať. Našťastie Prešov má podobný problém ako my, ale my sme sa veľmi rýchlo vrátili k tomu, čo sme mali hrať, takže ja som z našej strany spokojný s výsledkom aj s hrou,“ zhodnotil pre klubovú stránku tréner Nitry Marek Kardoš.

Zápas pre nitriansky klubový web zhodnotil aj Jaroslav Vlk, tréner Prešova: „Začali sme prvý set dobre. Od začiatku sme vysoko viedli, Nitra nás síce dotiahla, ale v koncovke sme boli šťastnejší my. Myslel som si, že v tomto výkone budeme pokračovať ďalej, ale dnes mám pocit, že nám nezahrali niektorí kľúčoví hráči. Výkon nášho družstva nebol kompaktní, nemali sme to poriadne vo zvyšných troch setoch poprihrávané, trápili sme sa aj na útoku. To, čo sme nezložili, si Nitra prihrala a okamžite nám to položila na zem. Takže dnes nám chýbala hlavne efektivita v útoku.“

Súboj o pozíciu lídra pre Nitru: Volejbalisti doma porazili Prešov
21
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM