Rastislav Búgel Krimi

Akcia dlhoprstých v paneláku: Zlodeji si ukradnuté veci ukladali pred vchod

Počas víkendu zadržali policajti štyroch mužov pri vykrádaní pivnice jedného z panelákov. Ich pričinením vznikla škoda vo výške 500 eur. Najmladší páchateľ si zavaril aj inak.

Ilustračný obrázok k článku Akcia dlhoprstých v paneláku: Zlodeji si ukradnuté veci ukladali pred vchod
Foto: Slávka Kellová

Priamo pri krádeži sa podarilo policajtom zadržať štvoricu zlodejov. V noci si ich všimol jeden z obyvateľov paneláku a zavolal na číslo 158. Po príjazde si policajti všimli poškodené pivničné dvere. Priamo za nimi našli aj štvoricu zlodejov. Z pivnice vyniesli horolezecký postroj, lyže aj s viazaním televízor a iné. Vynesené veci ukladali priamo pred vchod. „Pravdepodobne ich chceli ukryť u najmladšieho kamaráta, keďže býval vo vedľajšom vchode. Krádežou a poškodením spôsobili majiteľovi škodu za viac ako 500 eur,“ informuje policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Najmladší si poriadne zavaril

U najmladšieho zlodeja našli policajti aj injekčné striekačky a 4 kúsky neznámej bielej látky. Tomáš (22) si tak poriadne priťažil. „Zaistené veci boli zaslané na expertízu a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Najstarší 32 ročný Miroslav, dvaja 24 ročný Patrik a Michal a najmladší 22 ročný Tomáš, boli obvinení z prečinu krádeže vlámaním,“ vyjadruje sa ďalej k prípadu Bruchterová. Všetkým zlodejom hrozí trest odňatia slobody na dva roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM