Monika Földešiová Krimi

Štvrtok bol v Nitrianskom kraji čiernym dňom

Hasiči zasahovali pri ôsmich dopravných nehodách, niektoré z nich boli vážne.

(WEBNOVINY) – Štvrtok bol v Nitrianskom kraji čiernym dňom, hasiči zasahovali pri ôsmich dopravných nehodách, niektoré z nich boli vážne. Ako uviedol krajský hovorca hasičov Viliam Pánsky, podpísalo sa pod to pravdepodobne náhle ochladenie. Už krátko po 5:00 museli levickí hasiči zasahovať pri dopravnej nehode v obci Drženice, časť Kmeťovce. Osobné motorové vozidlo zišlo z vozovky a poškodilo plynovú a elektrickú prípojku rodinného domu. Jedna osoba sa ľahšie zranila. O 05:20 hasičov vyslali k ďalšej nehode, ktorá sa stala na štátnej ceste medzi Levicami a Hornou Sečou. Autobus sa tu zrazil s osobným autom, ktoré sa následkom nárazu roztrhlo a zostali v ňom zakliesnení dvaja ľudia. Hasiči ich vyslobodili z vozidla a odovzdali posádke rýchlej lekárskej pomoci. Ťažko zranenú vodičku previezli do nemocne, jej 40-ročnú spolujazdkyňu previezol vrtuľník do nitrianskej nemocnice. Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov však žena zomrela. O 07:50 sa stala ďalšia dopravná nehoda v Leviciach, časti Géňa, kde osobné auto s dvoma osobami zišlo z cesty do priekopy. Nikto sa nezranil.

Hasiči zo Zlatých Moraviec museli zasahovať o 07:25 pri obci Sľažany, kde dve autá zišli z cesty, pričom jedno z nich zostalo prevrátené na streche. Aj táto nehoda sa našťastie zaobišla bez zranení.

O 09:15 už hasiči pomáhali pri ťažkej dopravnej nehode pri obci Chyzerovce. V sanitke sa zranilo päť osôb, z toho tri ťažko, v ďalšom vozidle sa zranil jeden človek. Na mieste pomáhali dve hasičské vozidlá so šiestimi hasičmi. Ako ďalej informoval Pánsky, večer krátko pred trištvrte na deväť museli zlatomoravskí hasiči zasahovať znova. Náves kamióna zišiel na nespevnenú časť vozovky, nikto sa nezranil.

Nitrianskych hasičov zavolali k vážnej dopravnej nehode osobného motorového vozidla a nákladného vozidla s prívesom, ktorá sa stala krátko pred 13:00 na ceste za obcou Podhorany smerom na Lefantovce. Obe vozidlá po náraze zišli z vozovky, v jednom zostal zakliesnený ťažko zranený vodič. „Po príchode na miesto mu okamžite poskytli prvú pomoc,“ povedal Pánsky. O 14:45 bola nahlásená ďalšia dopravná nehoda v nitrianskej mestskej časti Zobor, kde sa zrazilo nákladné auto s dodávkou. Obe vozidlá skončili v záhrade rodinného domu, v dodávke sa ľahšie zranila jedna osoba.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM