Monika Földešiová Rôzne

Študenti budú zisťovať, ako vzniká divadelná poetika

Súčasným divadelným poetikám budú venované workshopy, ktoré v rámci projektu Vzdelávanie divadlom zrealizuje Filozofická fakulta Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Tvorivé dielne nadväzujú na aktivity z letného semestra, keď sa mladí diva

„Po mimoriadne priaznivej reakcii na tieto tvorivé dielne pokračujeme v organizovaní praktických workshopov aj v priebehu októbra. V dňoch od 14. do 16. októbra sa uskutoční herecká dielňa s významným slovenským umelcom s výraznými črtami charakterového vyprofilovaného herectva Miloslavom Kráľom, dlhoročným hercom a umeleckým členom Slovenského komorného divadla v Martine, neskôr členom Divadla Andreja Bagara v Nitre," informoval manažér projektu Vzdelávanie divadlom Miroslav Ballay.
Účastníci dielní sa pod vedením lektora budú zaoberať históriou a vývojom hereckých postupov, pestrosťou výrazových prostriedkov, prácou herca na postave či vnímaním herca a jeho postavy divákom. „Zmyslom realizovaných workshopov je predovšetkým zoznámiť študentov s konkrétnymi fázami vzniku divadelného diela. Študenti Katedry kulturológie a Ústavu literárnej a umeleckej komunikácie UKF sa stretnú so súčasnými divadelnými poetikami priamo v podaní tvorcov a divadelných praktikov," dodal Ballay.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM