Valovičová Zuzana Rôzne

Stredoškoláčky v Nitre ohúrili porotu

Na casting do druhého ročníka súťaže Miss stredných škôl Slovenskej republiky prišlo trinásť dievčat. Vynikali nielen postavou, ale aj vystupovaním a charizmou.

Nitra bola predposledným mestom, v ktorom sa konal casting do súťaže o najkrajšiu stredoškoláčku na Slovensku. Uskutočnil sa v sobotu 30. januára o druhej hodine v hoteli Alexanders. Podmienkami pre účasť boli vek od 15 do 19 rokov a stredoškolské štúdium na Slovensku.

Do porotcovských kresiel zasadli riaditeľ súťaže Stanislav Šagáth, prvá vicemiss Universe 2009 Lea Šindlerová a finalistka Miss Slovensko 2007 Jessica Simonfy. Dievčatá boli dôkladne vyspovedané, predviedli sa v plavkách a vysokých topánkach. Do priestorov hotela Alexanders prišlo trinásť dievčat, postúpilo ich sedem. Spolu s Banskou Bystricou je to najviac zo všetkých castingov, ktoré na Slovensku prebiehali od 15. januára. Podľa Stanislava Šagátha prišlo najmenej dievčat do Lučenca.

Stredoškoláčky z celého Slovenska budú bojovať o postup do finále už v nedeľu 31. januára, a to v Martine. Porota vyberie dvanásť finalistiek, ktoré sa zúčastnia na troch spoločných sústredeniach. „Pre dievčatá bude pripravený pilates, joga, tanec, masáže a samozrejme tréningy, príprava na finále,“ prezradila PR manažérka Karina Danielová.

Finálový večer by sa mal uskutočniť 5. júna v Bratislave, organizátori súťaže však premýšľajú aj nad inými alternatívami. Pre víťazku budú okrem titulu pripravené i kľúče od nového kabrioletu, ktorý si bude môcť vychutnať desať dní. Takisto získa aj vecné ceny od sponzorov súťaže (topánky, plavky, kozmetiku…) a bude dovolenkovať s ostatnými finalistkami na týždňovom pobyte v Taliansku.

Porota bude mať veľmi ťažké rozhodovanie, pretože mladé Nitranky boli skutočne krásne. Ako by mala teda vyzerať Miss stredných škôl, sme sa dozvedeli od riaditeľa súťaže Stanislava Šagátha: „Nehľadáme topmodelku. Miss by mala byť sympatická, musí očariť úsmevom, vyžarovaním, vystupovaním. Jednoducho musí zaujať.“

Foto: Ivo Fandel

Miss Strednych skol
56
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM