Správy

Stovky ľudí zaplnili ulice Nitry: Zúčastnili sa tradičnej krížovej cesty, FOTO

Veľký piatok patril v Nitre tradičnej krížovej ceste. Putovania ulicami mesta sa zúčastnili stovky veriacich.

Ilustračný obrázok k článku Stovky ľudí zaplnili ulice Nitry: Zúčastnili sa tradičnej krížovej cesty, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Biskupstvo Nitra

Veľký piatok prilákal do nitrianskych ulíc množstvo ľudí. Biskupstvo zorganizovalo v piatok (7. apríla) krížovú cestu. Zúčastnil sa jej aj nitriansky biskup Viliam Judák.

„Pobožnosť bola podľa slov biskupa Viliama obetovaná na úmysel pokoja medzi ľuďmi, vo vzájomných vzťahoch, v rodinách, ale aj za hranicami našej krajiny. Veriaci meditovali jednotlivé zastavenia pod vcedením správcu farnosti Nitra Kalvária P. Igora Kráľa, SVD, prosom pri nesení symbolického dreveného kríža v čele procesie sa striedali muži z jednotlivých mestských farností,“ informuje biskupstvo.

Prečítajte si tiež

20-ročná tradícia

Zastavenia už tradične boli situované nielen na križovatkách ulíc, ale aj pri budove Krajského súdu, Daňového úradu, Mestského cintorína, obchodného centra, Mestského i Okresného úradu, či Fakultnej nemocnice.

„Symbolicky tak mali poukazovať na životné situácie, v ktorých sa ľudia pri svojich bežných životoch ocitajú a v ktorých by si mali uvedomovať svoje kresťanstvo. Pobožnosť bola zakončená záverečnou modlitbou biskupa Viliama na Nitrianskej Kalvárii pred Kostolom Nanebovzatia Panny Márie,“ dodáva biskupstvo.

Ako prezradilo biskupstvo, tradícia krížovej cesty má už viac ako 20 rokov a prerušená bola iba v dvoch prípadoch počas pandémie. Aj napriek chladnému počasiu v piatok prilákala množstvo veriacich.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Krížová cesta ulicami Nitry
9
Galéria
Zdroj: Biskupstvo Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM