Rastislav Búgel Iné športy

Stolnotenisové ligy pokračovali ďalším kolom: STK Nitra s kvalitným výkonom

15. kolo 5. ligy Majstrovstiev okresu Nitra prinieslo plný zásah obom tímom STK Nitra 08 v súťaži. V tabuľke navyše A aj B mužstvo STK Nitra 08 obkľúčilo svojho najväčšieho soka, Domino Nitra. Dojmy z posledného januárového dňa nepokazila ani prehra Nitra 08 C v zápase 6. ligy proti Výčapom Opatovci

Ilustračný obrázok k článku Stolnotenisové ligy pokračovali ďalším kolom: STK Nitra s kvalitným výkonom
Zdroj: Dnes24.sk

V predohrávanom piatoligovom zápase sa v súboji STK Nitra 08 A a STO Klasov B žiadne prekvapenie nekonalo. Naopak, hostia prišli v oklieštenej zostave, čo sa napokon premietlo aj do celkového skóre. V celom zápase domáci vysoko viedli, mali jasne navrch, a iba v dvoch súbojoch sa z víťazstva tešili hráči Klasova. Vo veľmi príjemnej a priateľskej atmosfére, ku ktorej prispeli oba kolektívy, sa napokon zrodilo zaslúžené víťazstvo domácich 16:2.

Dramatický zápas

Oveľa dramatickejší priebeh mal súboj tabuľkových susedov MŠKST Mojmírovce a béčka Nitry 08. Hostia mali navyše čo Mojmírovčanom oplácať, doma totiž po neskutočnej dráme a vedení 8:5 napokon v októbri 2013 Mojmírovciam podľahli 8:10. V piatkovej odvete štvrtý a piaty tím súťaže od začiatku zápasu držali veľmi vyrovnaný stav. Kým domáce duo Gardian, Šoky poľahky vo štvorhre zdolalo Kupca s Rehákom, tak na vedľajšom stole školili domácich favoritov Rumanovského s Andrisom skvelí Pupík so Stračárom.

Do dvojhier sa tak išlo za stavu 1:1. Veľký deň mal v drese STK Nitra 08 B najmä Martin Pupík, ktorý bol jazýčkom na váhach celého zápasu, skvele mu sekundoval nielen so súpermi ale aj s chorobou bojujúci spoluhráč P. Stračár. V prvom kole dvojhier obaja spomínaní hráči s prehľadom pokorili Mojmírovčanov Lesného a Andrisa. Následne však domáci vyrovnali, Gardian rozbil katastrofálne hrajúceho Haringu a Rumanovský podľa predpokladov nedal šancu Rehákovi, aj keď ten mu jeden set zobral. Aj po druhom kole dvojhier bol na ukazovateli skóre vyrovnaný stav, tento raz 5:5.

Rumanovský už nezaváhal

To preto, že domáci Lesný skončil v štyroch setoch na štíte Stračára, hosťujúci Haringa s Rehákom opäť nestačili na svojich protivníkov. Ale famózny Pupík prekvapujúco zneškodnil domáceho matadora Rumanovského, keď v piatom sete prehrával 2:6 a 6:8. Po time-oute však vyrovnal na 8:8, v koncovke rozhodujúceho setu mal pevnejšie nervy ako domáci favorit a vydrel tak dôležité víťazstvo. Na začiatku tretieho kola dvojhier priklonil misky váh na domácu stranu striedajúci Šoky, keď nedal šancu Haringovi, ktorý odohral v Mojmírovciach svoj najslabší zápas v sezóne. Následne sa prebral hosťujúci Rehák, ktorý vskriesil šance Nitranov na víťazstvo a o zvrat v zápase sa opäť postaral stopercentný Pupík. Svoje ďalšie zaváhanie už nepripustil Rumanovský a po zápase so Stračárom opäť zrovnal stav celého duelu.

Sladká odplata

Do posledného kola dvojhier sa išlo za vyrovnaného stavu 7:7. V tomto okamihu sa celý zápas lámal. V stretnutí svoj druhý a megadôležitý bod pre Nitranov pridal Rehák, ktorý v rozhodujúcich chvíľkach domácemu Šokymu nedovolil bodovať. Následne famózny Pupík bezpečne zostrelil Andrisa a zvýšil na 9:7 pre hostí. Víťazstvo Nitranov potvrdil proti Gardianovi v troch setoch Stračár. V poslednej dvojhre celého duelu síce Rumanovský s prehľadom porazil neškodného Haringu, no nič to nezmenilo na tom, že Nitre 08 sa podarila sladká odplata za jesennú prehru.

Víťazstvo domáceho celku

V 6. lige sa céčko Nitry 08 u favorita vo Výčapoch Opatovciach v začiatkoch držalo dobre, ale dve päťsetové prehry vo štvorhrách domácich upokojili. Ďalšie tri víťazné dvojhry už znamenali domáce vedenie 5:0. Až potom prišiel prvý bod Nitranov, o ktorý sa postaral v päťsetovej mládežníckej dráme proti F. Tóthovi M. Lengyel.

Vari posledným napínavejším zápasom bol duel žiaka s jeho učiteľom, teda stretnutie P. Tóth – D. Antalík. Aj keď domáci mladík viedol 2:0 na sety, napokon v koncovke hosťujúcemu Antalíkovi podľahol 2:3. V ostatnom priebehu mali s výnimkou zápasov, v ktorých nastúpil F. Tóth jasne navrch domáci, a preto zaslúžene zvíťazili 13:5.

Autor: Š. Haringa

STK Nitra 08 A - Klasov B
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM