Kultúra

Staňte sa súčasťou Divadelnej Nitry: Program festivalu pomôže vytvoriť aj verejnosť

Pokiaľ milujete kultúru a divadlo vám nie je cudzie, môžete sa stať súčasťou obľúbeného festivalu. Divadelná Nitra hľadá možno práve vás.

Ilustračný obrázok k článku Staňte sa súčasťou Divadelnej Nitry: Program festivalu pomôže vytvoriť aj verejnosť
Zdroj: Dnes24.sk

Program Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra bude môcť aj tento rok spoluvytvárať verejnosť.

Publikum festivalu tak podľa organizátorov opäť zohrá významnú úlohu v Diváckej programovej rade. Tá bude tento rok zasadať v novom nitrianskom kultúrnom priestore v bode.K7.

Pozrú si predstavenia

„Organizátori tak otvárajú dvere aktívnej komunite. Práve tento priestor sa stane miestom stretnutí Diváckej programovej rady plánovaných na obdobie február až jún 2022. V ňom sa uskutoční približne sedem stretnutí a viaceré diskusie s divadelnými odborníkmi a festivalovými tvorcami vedúcich k finalizácii programu,“ uviedol koordinátor Diváckej programovej rady Miroslav Zwiefelhofer.

Členovia Diváckej programovej rady budú sledovať videozáznamy divadelných inscenácií, ale i živé predstavenia. V závere pod vedením koordinátora odporučia štyri diela do programu Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra 2022 alebo do programu bodu.K7.

Prečítajte si tiež

Možnosť pre všetkých

Výzva na vstup do diváckej rady je otvorená pre všetkých občanov Nitry a regiónu, ale aj pre ľudí, ktorí v meste pracujú alebo študujú.

„Záujemcovia o členstvo v Diváckej programovej rade sa nemusia obávať toho, že nemajú špeciálne divadelné vzdelanie. Radi by sme oslovili laikov, ľudí, ktorí majú chuť dozvedieť sa niečo nové a hľadajú niečo viac ako iba pohodlné sledovanie predstavení z hľadiska“ vysvetlila manažérka projektu Be SpectACTive! Anna Šimončičová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM