Valovičová Zuzana Rôzne

Staňte sa kráľom a kráľovnou plesu!

Pomaly, ale isto začína obdobie stužkových slávností a plesov. Nechajte sa inšpirovať našimi radami a budete stredobodom pozornosti všetkých spoločenských podujatí!

Výber správneho oblečenia patrí k najdôležitejším bodom prípravy pred stužkovou, plesom či inou spoločenskou udalosťou. Dôležité je, aby ste mali dostatok času a tie správne informácie, ktoré by uľahčili vašu voľbu pri kúpe oblečenia. My sme zisťovali za vás!

Gucci, Cavali, Versace, Armani… Dámy, inšpirujte sa velikánmi svetovej módy! Iba pre vás, naše drahé čitateľky, sme zmapovali svetovú módnu tvorbu. Na prehliadkových mólach v Miláne, New Yorku, Paríži či Londýne boli v septembri predstavené módne kolekcie spoločenských šiat od popredných svetových návrhárov. ** Gucci** stavil na výraznosť doplnkov. Šaty z jeho kolekcie sú jemné, ženské, z príjemných materiálov. Jeho modely sú prevažne vo farbách čiernej, sivej a bielej. Sú absolútne módne, elegantné a jednoduché. Šatám dodávajú jedinečnosť a šmrnc výrazné doplnky v podobe kabeliek, topánok, príveskov, náhrdelníkov a náušíc.

Pri pohľade na kolekciu spoločenských šiat od **Armaniho **musíte vykríknuť! Toľká jedinečnosť, pestrosť a geometria. Áno, čítate správne. Geometria. V jeho modeloch nájdete tvary – štvorce, obdĺžniky, trojuholníky. Šaty sú z jemnejších materiálov – napr. satén, doplnené výraznými šerpami, flitrami, opaskami. Krásne na pohľad, neuveriteľný zážitok pri nosení. V tomto outfite určite zažiarite! Armani stavil na pastelové farby akými sú ružová či tyrkysová. V kombinácii s čiernou sú dokonalé.

V jednoduchosti je krása! Týmto heslom sa zrejme riadil pri tvorbe svojich modelov svetový velikán módnej tvorby – Versace. Elegancia, rafinovať, zvodnosť…to všetko cítiť z jeho modelov! Stavil na výraznú červenú, tyrkysovú, modrú ale i na kombináciu čiernej a striebornej. Žena v jeho modeloch môže vystaviť svetu na obdiv svoje prednosti – dekolt, krásne nohy či ramená.

Je nepísaným pravidlom vziať si na spoločenskú udalosť akou je ples, róbu, ktorá siaha až po zem. Dnes sú dámy oveľa rafinovanejšie a viac riskujú. Trendy, ktoré diktujú svetoví módni tvorcovia, dovoľujú zvoliť si kratšie šaty. Nie však veľmi odvážne a prehnane odhaľujúce. Dôležité je, milé dámy, aby ste sa vo vybraných šatách cítili dobre a pohodlne. Nemusia byť luxusných značiek ani drahých materiálov. Verím, že sme vám pomohli zorientovať sa v tom, čo je tento rok módne a IN! Už je iba na vás, aby ste si s prehľadom vybrali tie správne šaty, ktoré vás urobia neodolateľnou. ** Páni, ide sa do gala!** Aby páni pri svojich očarujúcich polovičkách nezaostávali, ponúkame rady, vďaka ktorým sa z nich stanú adepti na víťaza súťaže Muž roka. Dôležité je, aby partneri spolu ladili.

Ralph Lauren, Pierre Cardin, Emanuel Ungaro… všetko známe mená svetového módneho priemyslu. Okrem iného sa venujú pánskej spoločenskej móde. Tento rok je jednoznačne v kurze opäť čierna, a to vo všetkých odtieňoch. Tmavým oblekom teda nič nepokazíte. Tí odvážnejší môžu staviť na bielu, krémovú, perleťovú či ustricovo sivú. Absolútnym hitom sezóny je akcentná červená. V avantgardnom štýle sa využíva celoplošne, v klasike dominujú hlavne doplnky v tejto farbe.

Pánska spoločenská móda na rok 2010 využíva tradičné materiály ako sú vlna, mohér, zmes vlny a hodvábu v matnom a lesklom prevedení. Módne sú jednoradové, ale i dvojradové saká. Častejšie sa zapínajú na jeden gombík ako na dva. Starobylé inšpirácie sa odrazili na tvare sák, ktoré sú vypasované so zvýraznenými ramenami. Veľmi dôležitou súčasťou pánskeho oblečenia je vesta. Môže byť rovnakého materiálu ako sako, ale i kontrastného.

Veľký dôraz sa kladie hlavne na doplnky – motýliky, kravaty a šály. Slávnostná kravata je rovnako široká ako kravata na denné nosenie, cca 7,5 cm. Prevažujú jednofarebné, skôr tmavších odtieňov. Svoje popredné miesto stále zastávajú motýliky, ale i šále. Pôsobia zaujímavo, ak sú obratne omotané okolo krku.

Milí páni, nechajte sa inšpirovať našimi radami a skúste zariskovať. Určite sa vám to vyplatí! Ak si však neviete vybrať, stavte na klasiku. Tmavý oblek, vesta, biela košeľa, zaujímavá kravata a kvapka dobrého parfumu. Váš vkus a eleganciu určite ocenia všadeprítomné dámy. Veľa šťastia!

Plesová sezóna
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM