Správy

Stánok na námestí stále neotvorili: Nájomca si musí na vlastné náklady zaviesť siete

Roky nevyužitý stánok na Svätoplukovom námestí dostal do prenájmu úspešný barista. Kávu v ňom však stále variť nemôže.

Ilustračný obrázok k článku Stánok na námestí stále neotvorili: Nájomca si musí na vlastné náklady zaviesť siete
7
Galéria

Bývalý novinový stánok je už rok v prenájme. Stále však nie je v prevádzke. O stánok prejavili záujem viacerí podnikatelia. Víťazný uchádzač podpísal s mestom zmluvu minulý rok v máji.

„Ide o Mária Adamčíka, človeka, ktorý pracuje s kávou od roku 2015 a v tejto oblasti vyhral niekoľko súťaží a reprezentoval Slovensko vo svete. Založil si pražiareň, spustil niekoľko vlastných kaviarní, o káve má aj podcast,“ prezradil ešte vlani hovorca mesta Tomáš Holúbek.

V stánku by mal predávať hlavne kávu, ale aj nealko nápoje, občerstvenie a ďalší drobný tovar. Stánok má prenajatý na dobu neurčitú.

Prečítajte si tiež

Kedy stánok otvoria?

„Odbor majetku momentálne s nájomcom rieši rozkopávky. Je povinný si tam podľa zmluvy na vlastné náklady zaviesť siete (voda, kanalizácia), teraz momentálne rieši sprevádzkovanie kanalizácie. V tejto fáze je teda ťažké hovoriť o tom, kedy začne stánok prevádzkovať,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Stánok s unikátnym osemuholníkovým pôdorysom dostal stavebné povolenie ešte v roku 1988. Skolaudovali ho o štyri roky neskôr.

Podľa kolaudačného rozhodnutia sa tu mala predávať tlač a tabakové výrobky. To sa aj dialo, mnohí Nitrania si ho preto spájajú práve s predajom novín a časopisov. Po odchode posledného nájomníka využívalo stánok mesto ako sklad počas podujatí na námestí.

„Oživenie a zatraktívnenie stánku je ďalším krokom, ktorým mesto postupne prispieva k oživeniu pešej zóny a Svätoplukovho námestia. Cieľom je, aby tu ľudia mali dôvod pobudnúť aj dlhšie a aby sa tu cítili príjemne,“ dodal hovorca Tomáš Holúbek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Stánok na Svätoplukovom námestí v Nitre
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM