Monika Földešiová Hokej

Stümpel na Slovensku jedine za Nitru

Slovenský hokejový útočník Jozef Stümpel by v prípade návratu na domáce klziská obliekal jedine dres rodnej Nitry. O inej než hráčskej profesii neuvažuje a v kariére chce pokračovať tak dlho, kým mu vydrží zdravie a bude záujem o jeho služby.

Tridsaťdeväťročný center s bohatými zámorskými skúsenosťami podpísal v máji zmluvu s ruským účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Spartakom Moskva, kam sa presunul z konkurenčného Dinama Minsk. O zavesení korčúľ na klinec zatiaľ nepremýšľal. „Momentálne to beriem od sezóny k sezóne. Hokej ma stále baví, ponuky sú a priznám sa, že ani neviem, čo iné by som robil. Čas možno ukáže svoje. V každom prípade, keby som sa vrátil na Slovensko, hrať budem jedine za Nitru,“ uviedol.
Spartak angažovaním Stümpela a Marcela Hossu rozšíril širokú slovenskú enklávu v tíme. Okrem nich v kádri „gladiátorov“ figurujú ďalší útočníci Branko Radivojevič, Štefan Ružička, Juraj Mikúš a obranca Ivan Baranka. Jeden z nich si však s najväčšou pravdepodobnosťou pobalí kufre, keďže zápasy môže hrať len pätica legionárov. Stümpela vzniknutá situácia neteší, riešenie je podľa jeho názoru výhradne v kompetencii vedenia. „Neviem, čo k tomu povedať. My hráči samozrejme sem-tam o tom prehodíme slovo, ale v podstate nevieme nič konkrétne, je to záležitosť manažmentu. Oni musia povedať, ako to bude ďalej vyzerať.“
Dlhoročný reprezentant si podobne ako celý tím v stredu odbil zápasovú premiéru na trenčianskom ľade, kde zdolal domácu Duklu 5:4 po samostatných nájazdoch. Výkon mužstva podľa Stümpela nereflektoval skutočnú silu tímu a bol poznačený skutočnosťou, že išlo o prvý prípravný duel. „Je len začiatok sezóny, prvý zápas býva vždy ťažký, dostať sa do tempa po takej namáhavej príprave nie je jednoduché. V závere duelu už bolo cítiť únavu, ale inak to bolo dobré. Určite by sme boli radšej, keby sme premenili viac šancí. Myslím si však, že časom to príde. Dukla nás zaskočila predovšetkým dobrým korčuľovaním a hernou aktivitou,“ dodal.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM