Krimi Správy

Spúšť v Nitrianskom kraji: Vietor trhal stromy zo zeme, desiatky hasičov v akcii

S vrtochmi počasia bojovali v Nitre a okolí desiatky hasičov. Najčastejšie boli chlapi privolaní k stromom, ktoré vetrisko vyvrátil, nezvládla to aj strecha rodinného domu...

Ilustračný obrázok k článku Spúšť v Nitrianskom kraji: Vietor trhal stromy zo zeme, desiatky hasičov v akcii
Zdroj: TASR

Vietor, ktorý v nárazoch dosahoval rýchlosť viac ako 120 kilometrov za hodinu, lámal v nedeľu v Nitrianskom kraji konáre a vyvracal stromy. Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michal Varga pre TASR uviedol, že hasiči mali v priebehu dňa v súvislosti s poveternostnými podmienkami viac ako 40 zásahov.

Podľa Vargu väčšina výjazdov smerovala k popadaným stromom a konárom, ktoré vo viacerých prípadoch spadli na autá. „V jednom prípade privalil v Nitre hrubý konár štyri zaparkované autá. Ďalší zasa spadol na autobus. Okrem toho sme zasahovali aj pri spadnutej streche rodinného domu či pri odstraňovaní konárov, ktoré spadli na elektrické vedenie,“ povedal Varga.

Ako doplnil, pri vyčíňaní počasia nedošlo v Nitrianskom kraji v priebehu dňa k žiadnym obetiam na životoch ani k zraneniam. „Škody, ktoré silný vietor spôsobil, zatiaľ neboli vyčíslené,“ dodal Varga.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM