SPU má NOVINKU: VÝROBŇA mäsových produktov
Akreditovaný bitúnok spĺňa všetky parametre na to, aby mohla univerzita dodávať mäsové produkty do potravinového reťazca.
Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov (FAPZ) a Fakulta biotechnológie a potravinárstva (FBP) Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre budú mať dve nové spoločné pracoviská – výrobňu mäsových produktov a Laboratórium aplikovanej biológie.
Pokračovanie
Výrobňa mäsových produktov podľa SPU v Nitre nadviaže na existujúci bitúnok. Nachádzať sa bude v Experimentálnom centre hospodárskych zvierat Ústavu chovu zvierat univerzity, vedľa jazdiarne.
„Máme tam už vybudované laboratórium na hodnotenie jatočných a výkrmových ukazovateľov ošípaných a oviec, kde je akreditovaný bitúnok, ktorý spĺňa všetky parametre, takže môžeme dodávať do potravinového reťazca všetky mäsové produkty. Chystáme jeho dobudovanie a vytvorenie linky na spracovanie mäsa a hotových výrobkov,“ uviedol dekan FAPZ SPU v Nitre profesor Marko Halo.
Rozvoj praxe
Dekan FAPZ SPU v Nitre podľa vyjadrenie univerzity verí, že vznik dvoch nových pracovísk bude dobrý počin pre rozvoj praktickej výučby študentov FBP a zároveň budú úzko prepojené na aktivity FAPZ, ako je hodnotenie produkčných a výkrmových ukazovateľov ošípaných a oviec.
🐖 NA SPU PRIBUDNE VÝROBŇA MÄSOVÝCH PRODUKTOV 🍖 Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov a Fakulta biotechnológie a...
Posted by SPU Nitra - Zelená univerzita on Monday, November 4, 2024