Správy

SPU bude mať modernú športovú halu: Prejde rekonštrukciou za 3,6 milióna eur, VIZUALIZÁCIE

Univerzitná športová hala v Nitre prejde veľkou rekonštrukciou. Práce sa začnú koncom júna.

Ilustračný obrázok k článku SPU bude mať modernú športovú halu: Prejde rekonštrukciou za 3,6 milióna eur, VIZUALIZÁCIE
10
Galéria
Zdroj: SPU Nitra

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre zrekonštruuje športovú halu Centra univerzitného športu. Výška investície predstavuje 3,6 milióna eur, informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová. Finančné prostriedky poskytlo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR v rámci výzvy na rozvoj infraštruktúry vysokých škôl.

Rekonštrukciou prejde celá športová hala s výnimkou bazéna, ktorý univerzita otvorila po komplexnej obnove v októbri minulého roka. Rekonštrukčné stavebné práce sa začnú koncom júna, potrvajú približne rok a pol, potvrdil prorektor SPU pre investičný rozvoj Tomáš Tóth. Počas tohto obdobia bude plavecký bazén zatvorený.

Mohlo by vás zaujímať

Čo všetko vynovia?

Rekonštrukcia bude zahŕňať výmenu okien, zateplenie, obnovu fasády, interiéru, strechy, zdravotechniky, vzduchotechniky, osvetlenia. Obnovená bude aj sauna, posilňovňa, športová hala.

Súčasťou projektu je aj výmena palubovky, rekonštrukcia šatní, sociálnych zariadení, spŕch, vrátnice, vstupného turniketového systému, ako aj parkoviska pred halou. Športová hala je vybavená kapacitou 829 miest na sedenie.

Tóth očakáva, že rekonštrukcia športovej haly prispeje k zlepšeniu fyzického zdravia a pohody študentov, ale aj k rozvoju športových talentov a k posilneniu komunitného ducha na univerzite.

V rámci ďalšej výzvy univerzita plánuje zrekonštruovať aj vonkajšie športoviská. V súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

SPU zrekonštruuje športovú halu za 3,6 milióna eur, VIZUALIZÁCIE
10
Galéria
Zdroj: SPU Nitra
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM