Kultúra

Spevák ITCHO Pčelár potešil fanúšikov: Po rokoch sa s kapelou vracia k hudbe

Bývalý superstarista a dvojnásobný otec Štefan "Itcho" Pčelár si uvedomil, čo mu v živote chýbalo. Opäť sa vracia k hudbe so svojou kapelou Jamestown.

Ilustračný obrázok k článku Spevák ITCHO Pčelár potešil fanúšikov: Po rokoch sa s kapelou vracia k hudbe
Zdroj: Facebook.com/ITCHO

Itcho Pčelár sa vracia k hudbe. Spolu s nitrianskou kapelou Jamestown sa pustil do tvorby novej piesne. Svoje rozhodnutie oznámil fanúšikom na sociálnej sieti. V príspevkoch priblížil, čo ho k tomuto rozhodnutiu viedlo.

Unavený zo šoubiznisu

„Prešlo pár rokov, a ja som sa utiahol do úzadia. Unavený zo všetkých tých umelých súťaží, vymysleného sveta showbiznisu, sociálnych sietí, zo sveta ilúzií. Narodila sa mi dcéra, a kto má deti vie, že rodičovstvo je nádherné, ale dá zabrať. Prestal som tvoriť, ústrednou témou bolo zabezpečiť rodinu, a riešiť finančný závod. Hrali sme už iba svadby, firemné akcie, prebraté veci. Postupne ma opustilo nadšenie. Potom prišla pandémia a takmer tri roky nič,“ opísal posledné roky Itcho.

Prečítajte si tiež

Spisovateľ aj pútnik

Spevák, ktorý sa pred rokmi dostal do povedomia Slovákov aj vďaka Superstar, nesedel so založenými rukami. Stihol napísať knihu, začať podnikať, založil kaviareň a stal sa členom pohotovostného pátracieho tímu, ktorý pomáha hľadať nezvestných.

„Spravil som si ročný koučingový výcvik v Prahe, stal som sa pútnikom a prešiel pešo 340 km z Porta do Santiago de Compostela, začal som sa učiť hrať na klavíri, prečítal mrte kníh, zahral som si vo filme, narodila sa mi druhá dcéra, zažil som krásne veci, ale aj vyhorenie a frustráciu, niektorí priatelia odišli, noví zase prišli. Boli to dobré roky a veľa som sa naučil,“ spomína Itcho.

Návrat k hudbe

Nedávno si však uvedomil, že všetky tieto výzvy a záľuby sú fajn, no niečo tomu chýba. „Akýsi prázdny priestor, ktorý treba vyplniť. Vyhýbal som sa tomu najpodstatnejšiemu. Faktu, že som človek, ktorý na to, aby žil plnohodnotne, potrebuje tvoriť, písať a skladať hudbu,“ ozrejmil.

„Tak som si sadol k prázdnemu papieru a trochu si v sebe upratal. A čuduj sa svete, vyšlo mi, že by som sa mal vrátiť na cestu, z ktorej som pred rokmi zišiel. A tak sme si sadli s Jamestown do štúdia, a pustili sa do prvej skladby. Nápadov je veľa a už teraz sa teším na nové skladby, koncerty a všetko, čo k tomu patrí,“ dodal Itcho.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

3.) ZÁVER Pred nedávnom som si uvedomil, že všetky tieto výzvy & záľuby sú fajn, no niečo tomu chýba. Akýsi prázdny...

Posted by ITCHO on Saturday, April 8, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM