Rastislav Búgel Futbal

Soumah o cirkuse na futbale: Hráči ma rasisticky urážali!

Guinejský futbalista corgoňligového FC Nitra Seydouba Soumah reagoval v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku na udalosti, ktoré sa udiali počas piatkového duelu 9. kola najvyššej slovenskej súťaže.

Trnavský Spartak v ňom zdolal domácu Nitru 3:1 a Soumah tvrdí, že viacerí hráči hostí mu vulgárne nadávali a rasisticky ho urážali. // **„Boli to hlavne traja hráči, čísla 2, 17 a 21 (Čvirik, Čarnota a Karhan – pozn.), ktorí boli voči mne slovne mimoriadne agresívni. Nadávali mi. Niekedy mi dokonca z bezprostrednej blízkosti kričali do ucha, že ‚choď naspäť do Afriky‘ alebo ‚zjedz mi banán‘. Dokonca aj tréner hostí ma zo striedačky hrubo urážal. Cítil som sa veľmi zle,“ **//cituje Soumaha klubový web fcnitra.sk.

Soumaha v inkriminovanom stretnutí rozhodca v 71. minúte vylúčil po zákroku na Čarnotu.** „Nedokázal som ovládnuť svoje emócie. Nie som spokojný s tým, čo sa stalo. Určite by som to už druhýkrát neurobil. Ospravedlňujem sa hlavne vlastným spoluhráčom, ktorí zostali oslabení, rovnako aj fanúšikom, trénerom, organizátorom, skrátka všetkým, čo pracujú v klube, a ktorým som svojím konaním ublížil,“** povedal 21-ročný Soumah.

Na vyjadrenia Soumaha reagoval aj trnavský Spartak, ktorý prostredníctvom PR a event manažéra Mareka Ondrejku jeho slová poprel.** „Vedenie klubu FC Spartak, a.s., potvrdzuje, že v plnom rozsahu trvá na stanovisku, ktoré poskytol médiám v nedeľu 16. septembra. Navyše, nitriansky klub doteraz neposkytol žiadny dôkaz o momentoch, ktoré sa spomínajú aj v uvedenom článku. Dôvodom je fakt, že nemá aký, nakoľko ani jedno z tvrdení hráča Soumaha sa nezakladá na pravde. FC Spartak, a.s., sa nenechá vtiahnuť do problémov, ktoré si spôsobil sám FC Nitra, a.s, a rovnako sám si ich musí vyriešiť pred príslušnými komisiami SFZ,“** píše sa v stanovisku Spartaka Trnava.

Nitra24.sk/tasr Foto:tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM