Rastislav Búgel Kultúra

Sobota bude patriť milovníkom kráľovského moku: Prichádza Festival ružových vín!

Milovníci skvelého vínka si počas víkendu prídu na svoje. Čaká ich poriadna porcia ružových vín od viacerých vinárstiev.

Ilustračný obrázok k článku Sobota bude patriť milovníkom kráľovského moku: Prichádza Festival ružových vín!
Foto: Rastislav Búgel

Už po siedmykrát rozohrá atmosféru v centre Nitry Festival ružových vín. Pestrá škála menších rodinných vinárstiev, ktorých portfólio zahŕňa ponuku kvalitných ružových vín, doplnená o sprievodný program a hand-made trh, vyláka do ulíc návštevníkov, ktorí si radi vychutnajú nielen rozmanité chute ružového vína, ale aj pohodovú a priateľskú atmosféru, ktorá bude sprevádzať degustácie situované v exteriéroch nitrianskych kaviarní, reštaurácií a barov.

„Prejdite sa centrom Nitry a pristavte sa vo vybraných prevádzkach. V každej z nich vás bude čakať vinárstvo so svojím príbehom a ponukou ružových vín,“ informujú organizátori.

Oddýchnuť a občerstviť sa budete môcť v „Chill/Grill zóne“, kde bude k nahliadnutiu aj fotovýstava, ktorá vám priblíži pútavosť vinárčenia na území Slovenska v priebehu histórie. Pohodovú atmosféru dotvoria aj viaceré koncerty, rozmiestnené v centre mesta.

„Vymeňte si v Ponitrianskom múzeu v sobotu 20. júna od 12:00 svoju vstupenku za vínny pas a užite si letnú bezstarostnosť na Festivale ružových vín,“ pozývajú organizátori. Od 13.00 do 16.00 nás v ponitrianskom múzeu čaká Neviditeľný klavírny koncert Danky Koľovej a od 16.00 do 19.00 na pešej zóne Jazzové štandardy. Lístky si záujemcovia môžu zadovážiť aj priamo na mieste. Cena pre jednu osobu je 15 eur, súčasťou vstupenky je 5€ voucher, ktorý je na mieste možné využiť na nákup vína od vinárov, degustačný pohár a mapka podujatia. Podujatie sa uskutoční v sobotu 20.júna v čase od 13.00 do 19.00 hodiny.

Foto: Tina Bakova

Festival ružových vín 2014
1
Galéria
Sobota bude patriť milovníkom kráľovského moku: Prichádza Festival ružových vín!
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM