Rastislav Búgel Hokej

Smutná správa pre hokejových fanúšikov: David Laliberté ukončil športovú kariéru

Miláčik náročného nitrianskeho publika. Aj tak by sa dalo hovoriť o kanadskom hokejistovi menom David Laliberté. Fanúšikov rozhodne nepoteší správa, ktorú klub oznámil na tlačovej konferencii.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa pre hokejových fanúšikov: David Laliberté ukončil športovú kariéru
8
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Počas októbra minulého roka potešila priaznivcov nitrianskeho hokeja správa o príchode šikovného kanadského útočníka Davida Laliberté. Do zostavy vtedajšieho trénera Antonína Stavjaňu zapadol úplne presne a stal sa platným členom prvého nitrianskeho útoku.

Pred príchodom do Nitry odohral Laliberté zápasy v Nórsku, pôsobil v EBEL lige za Bolzano a v nemeckej DEL lige obliekal dres Wolfsburgu. V sezóne 2009/2010 dokonca okúsili ľad NHL. Za Philadelphia Flyers odohral 11 zápasov, v ktorých si pripísal dva góly.

V HK Nitra vystužil ofenzívne rady a darilo sa mu náramne. Dlhodobo patril medzi najlepších útočníkov tímu spod Zobora. Po zisku majstrovského titulu v drese Nitry sa dokonca v ankete stal členom All-stars tímu Tipsport ligy za sezónu 2015/2016. Začiatkom roka sa nitriansky klub poistil a trojicu Laliberté, Blackwater a Milam podpísal aj na celý ročník 2016/2017. V aktuálnej sezóne si Laliberté vyslúžil prvú zlatú prilbu za najkrajší gól mesiaca.

Zdroj: YouTube.com

Následne prišli problémy a Laliberté sa v drese Nitry nepredstavil hneď v niekoľkých zápasoch v rade. Na piatok 25. novembra zvolal klub HK Nitra tlačovú konferenciu. Na nej bol okrem zástupcov klubu prítomný aj Laliberté. Správy, ktoré priniesla tlačová konferencia fanúšikov veru nepotešia.

Útočník narodený v roku 1986 sa rozhodol predčasne ukončiť športovú kariéru.

Oznámil to zástupcom médií v piatok 25. novembra o 17.30 hodine na tlačovej konferencii, ktorú zorganizoval klub HK Nitra. Dôvodom majú byť vážne zdravotné problémy s chrbticou. Konkrétne sa jedná o zranenie platničiek hokejistu, ktoré sa s ním ťahá od detských čias. Magnetická rezonancia však objavila vážny stav jeho chrbtice. Podľa jeho vlastných slov prišlo prvé zranenie v 18 rokoch a už vtedy si uvedomoval, že jeho kariéra nebude až taká dlhá, ako by si prial. Po rozhovore s priateľmi a rodinou sa tak napokon rozhodol ukončiť športovú kariéru. Po návrate do rodnej krajiny ho teraz čaká trojročné štúdium finančného zamerania.

FOTO: David Laliberté ukončil športovú kariéru
8
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM