Jozef Legéň Hokej

Extraligový hokej bez Poliakov: Naše kluby ich nechcú!

V stredu sa rozhodlo, že najvyššia slovenská hokejová súťaž v sezóne 2013/2014 bude bez poľských tímov. Taký je výsledok stretnutia zástupcov extraligových klubov v Martine.

Ilustračný obrázok k článku Extraligový hokej bez Poliakov: Naše kluby ich nechcú!
Zdroj: TASR

Najvyššia slovenská hokejová súťaž sa v sezóne 2013/2014 uskutoční bez zástupcov Poľska. Podľa prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Igora Nemečka by bol vstup Poliakov do extraligy oživením. Záujem o vstup do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže prejavili viaceré poľské kluby.

„V budúcom ročníku extraligy bude hrať desať našich mužstiev. Väčšinový záporný názor na štart poľských tímov v sezóne 2013/2014 podľa písomných dokladov od účastníkov našej najvyššej súťaže bol pri rozhodovaní kľúčový,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský.

Jedenástym účastníkom bude tak ako v predchádzajúcich ročníkoch reprezentačná dvadsiatka. Paštinský ďalej informoval, že najvyššia slovenská súťaž má prísľub o zotrvaní generálneho partnera až do roku 2016. „Potešilo nás to, lebo starostlivosť štátu o šport stále nie je na takej úrovni, na akej by mala byť,“ poznamenal šéf Pro-Hokeja.

Podľa prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igora Nemečka by bol vstup Poliakov do extraligy oživením. „Nie však v budúcom ročníku, ale až v tom nasledujúcom. Záujem vraj majú aj Ukrajinci a tiež organizátori nadnárodnej ligy EBEL. Domnievam sa, že tieto dve možnosti sú nereálne. Myšlienka mať poľské tímy v našej najvyššej súťaži vznikla oveľa skôr ako projekt prípadnej spoločnej olympiády,“ prezradil Nemeček.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM