Rastislav Búgel Hokej

Slovensko pozná All-Stars tím extraligy: Vo výbere traja nitrianski hokejisti!

Anketa Hokejista roka už pozná zloženie All-Stars tímu slovenskej hokejovej extraligy. Do zostavy sa prebojovalo aj nitrianske trio.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko pozná All-Stars tím extraligy: Vo výbere traja nitrianski hokejisti!
Foto: Rastislav Búgel

Najlepší hokejista Slovenska v sezóne 2013/2014 vzíde z pätice Marián Gáborík, Marián Hossa, Zdeno Chára, Ján Laco a Andrej Sekera. Meno absolútneho víťaza ankety Hokejista roka 2014 vyhlásia na slávnostnom galavečere v sobotu 2. augusta v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton.

Najlepšia formácia

Známe je už zloženie ideálnej šestky extraligovej sezóny 2013/2014. Do All-Star tímu Tipsport extraligy sa dostali traja hráči majstrovských Košíc Rastislav Staňa, Martin Štrbák a Richard Jenčík a traja zástupcovia zdolaného finalistu HK Nitra – obranca Peter König a útočné duo Roman Tománek, Jozef Stümpel.

Niekoľko kategórií

Do hlasovania (uzávierka ankety bola 25. júna) sa tento rok zapojilo 47 odborníkov z radov funkcionárov, trénerov a zástupcov médií. Z ich hlasov sa zrodili finálové nominácie v kategóriách Hokejista roka, najlepší brankár, najlepší obranca, najlepší útočník, najlepší hráč do 20 rokov, najlepší tréner a najlepší rozhodca.

S novým názvom

Spoločenský vrchol hokejovej sezóny ponesie od tohto roka nový názov – Hokejista roka. „Predchádzajúci názov Zlatý puk bol chránenou obchodnou značkou, ktorú vlastnila iná spoločnosť ako SZĽH a preto sme sa rozhodli po vzore iných športových zväzov, že založíme novú anketu s novým názvom a túto značku aj ochránime,“ vysvetlil Nemeček. „Augustový termín galavečera sme vybrali z toho dôvodu, aby sa na ňom mohlo zúčastniť čo najviac hráčov zo zámoria. Z hľadiska SZĽH aj sponzorov je dôležité, aby tu bolo čo najviac laureátov. Verím, že tento termín sa osvedčí.“

Bodka za sezónou

Slávnostný galavečer bude oficiálnou bodkou za hokejovou sezónou 2013/2014. „Očakávali sme v nej viac. Prevládalo v nej sklamanie z vystúpenia reprezentačného A-tímu na zimnej olympiáde v Soči. Na svetovom šampionáte v Minsku obsadil značne omladený tím deviate miesto, čo tiež neprinieslo takú spokojnosť, akú sme si predstavovali. Za uplynulý ročník by som dal slovenskému hokeju známku dva mínus až tri,“ dodal prezident SZĽH.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM