Rastislav Búgel Hokej

Šláger kola pre Nitru. Zvolen neudržal vedenie

Šlágrom kola je túto sezónu vždy zápas Nitry so Zvolenom. Inak tomu nebolo ani v 34. kole našej najvyššej hokejovej ligy. Nitra sa do súpera obula od začiatku stretnutia, no Zvolen výsledok otočil. Udržať sa mu ho však nepodarilo a Nitra zaknihovala prvé víťazstvo v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Šláger kola pre Nitru. Zvolen neudržal vedenie
Foto: Rastislav Búgel

V šlágri dvoch celkov z čela tabuľky mali prvú tretinu pod kontrolou aktívnejší domáci hráči, ktorí sa na začiatku piatej minúty ujali vedenia, keď Miroslav Pupák dorazil puk za Šimka po strele Piataka. Ďalšiu veľkú šancu Nitry mal Tománek, ktorý skúsil blafák na gólmana hostí, no puk v bráne neskončil. V 16. minúte však extraligový líder vyrovnal, keď Andrej Podkonický z ostrého uhla poslal puk do nitrianskej bránky.

Nitra otočila

Úvod druhej tretiny bol šťastnejší pre hostí, keď po strele Jána Muchu od modrej čiary využili presilovku a otočili skóre – 1:2. V ďalších minútach druhej časti zápasu sa hralo na jednu bránu a domáci hráči si vytvárali gólové príležitosti. V 26. minúte našiel Rais Hrnku, no ten zblízka Šimka neprekonal. O ďalšie tri minúty sa do šance dostal Kmeč, no blafák mu nevyšiel. V 34. minúte Nitra vyrovnala, keď na strelu Matúša Raisa bol Šimko prikrátky. O dve minúty už domáci viedli, keď využili dvojnásobnú presilovku, prihrávku Königa zužitkoval Jarmo Jokila – 3:2.

Skvelá dohrávka domácich

Ani v tretej tretine Nitra z ofenzívy neupustila a výsledkom bol ďalší gól v Šimkovej bráne, keď v 48. minúte zavŕšil soluprácu Jokilu a Raisa Peter Ordzovenský. V polovici tretej dvadsaťminútovky hrali presilovku o dvoch hráčov hostia a Brabenec dokázal znížiť na rozdiel jediného gólu – 4:3. V 56. minúte však Nitrania bleskovo využili presilovku, keď už po šiestich sekundách po strele Königa doklepol puk z uhla do brány Zvolena Tománek, a stanovil tak konečný výsledok 5:3.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Na Zvolen sme sa zodpovedne pripravili, snažili sme sa súperovi vnútiť náš štýl hry. Vytvorili sme si obrovský tlak, otočili sme výsledok a zaslúžene sme vyhrali.“

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Chceli sme bodovať, no nevyšlo nám to. Nitra bola agresívna, bojovná a myslím si, že o zápase rozhodli presilovky.“

Šláger kola pre Nitru. Zvolen neudržal vedenie
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM