Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti Nitry vyhrávali o dva góly: Z víťazstva sa napokon tešila Banská Bystrica!

Hokejová Tipsport extraliga pokračovala svojim 24. kolom.V šlágri kola sa stretla tretia Banská Bystrica, na ktorej ľad cestovala dobre hrajúca druhá Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry vyhrávali o dva góly: Z víťazstva sa napokon tešila Banská Bystrica!
Foto: Rastislav Búgel

Do zápasu sa aktívnejšie dostali Corgoni, ktorí už po dva a pol minúte prestrelili domáceho gólmana. Po ľavej strane si na bystrickú bránu nakorčuľoval Segľa, ktorý posúval puk pred bránku. Z bezprostrednej blízkosti otváral skóre zápasu Nitran Filip Bajtek (0:1). O necelých šesť minút sa hostia z gólu tešili znova. Do Kalembovej siete dorážal puk v zmäti hráčov pred domácou bránou (0:2). V jedenástej minúte prišla presilová hra o jedného hráča pre bystrických hokejistov. Sekundu pred návratom vylúčeného hráča kapituloval nitriansky gólman Kristan. Z ťažkého uhla trafil ponad plece brankára dobre hrajúci Chris Saracino (1:2).

Naštartovaní Barani

V prostrednej dvadsaťminútovke mali viac zo zápasu domáci hráči. Snaha o vyrovnanie bola zrejmá, no nitrianska pozorná obrana bola proti. V 36. minúte sa Chrenko dostal vo vlastnom oslabení do úniku, poslal puk na Kováčika, no ten trafil iba žrď bystrickej bránky. Banská Bystrica sa pravidelne dostávala pred hosťujúceho brankára, no skóre zápasu sa v druhej tretine nemenilo (1:2).

Dráma až do konca

Hneď v úvode tretej tretiny bolo všetko otvorené. Po veľkej chybe v nitrianskych obranných radoch prešiel Petr Kafka, ktorý po 26 sekundách nemal problém s prekonaním Roberta Kristana, ktorého si elegantne dokázal položiť na ľad (2:2). V úvodných minútach tretieho dejstva bola na oboch mužstvách znateľná snaha o strhnutie vedenia vo svoj prospech. V 55. minúte sa presadili hráči domáceho klubu efektnou kombinačnou hrou v útok. Michal Hudec už odkrytú Kristanovu bránu neminul a domáci sa dostali do vedenia (3:2). Minútu a pol do konca riadneho hracieho času sa nitriansky tréner Antonín Stavjaňa odhodlal k hre bez brankára. To využil 49 sekúnd do konca zápasu strelou cez celé ihrisko Eric Meland (4:2). 32 sekúnd do konca ešte zápas zdramatizoval Nitran Hamrák (4:3). Nitrania sa v posledných sekundách natlačili pred bránu Banskej Bystrice, no gól už nepadol.

Banská Bystrica – Nitra 3:2 (1:2,0:0,3:1)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM