Rastislav Búgel Hokej

Slabá náplasť na zbabranú sezónu

Zápas mal od úvodu dobré tempo a diváci nudou netrpeli. Oba tímy sa snažili o aktívny hokej a dokázali si vytvoriť niekoľko šancí.

V úvode mal mierne navrch Slovan, no Bulík namieril vedľa a Buc v dobrej pozícii trafil presne do lapačky Fedora. Podobné zakončenie predviedol na druhej strane aj Kropáč a v dobrej šanci zaváhal Hamrák. Keď sa zdalo, že prvá tretina skončí bez gólov, prišlo zaváhanie nitrianskej obrany, puk sa dostal k Hudáčkovi, ktorý si 16 sekúnd pred koncom položil Fedora a zasunul do odkrytej bránky. Nitrania výborne vstúpili do druhej tretiny, keď počas presilovej hry Ordzovenský nahodil ľahký puk, ktorý šikovne usmernil do bratislavskej bránky Hamrák. Slovanisti mohli ísť opäť do vedenia. V prečíslení 2:1 však Bulík riešil situáciu individuálne a gól sa mu nepodarilo dať. Zaujímavé veci sa diali v závere druhej časti. V 37. minúte hrali domáci ďalšiu presilovku, obranca Tůma nahodil ľahký puk, ktorý si našiel cestu až do siete. Vášne na nitrianskych tribúnach vzbĺkli o pár sekúnd, keď Kanaďan Harvey nešetrným spôsobom narazil Ordzovenského, domáci prestali na chvíľku hrať, čo hostia využili na vyrovnanie. Úspešným strelcom bol Sloboda. Po tomto góle sa nehralo asi 10 minút, keď domáci obranca so zakrvavenou tvárou musel za asistencie spoluhráčov odísť do kabínky. Česká rozhodcovská dvojica krátko potom vylúčila Slovanu dvoch hráčov a Nitra početnú výhodu opäť využila. Pri presilovej hre 5:3 strieľal od modrej Vosátko a jemný teč Hrnku zabezpečil domácim priebežné vedenie 3:2. Dobrý hokej sa hral aj v tretej tretine, dôležitý moment prišiel v 53. minúte, keď domáci hrali presilovú hru, Bačova strela sa od zadného mantinelu dostala k Segľovi a ten pohodlne do odkrytej bránky strelil štvrtý gól Nitry. Hostia však rýchlo odpovedali, keď Skokan dostal dobrý puk na ľavú stranu a kvalitne umiestnenou strelou znížil na 4:3. Záver okorenila dohodnutá bitka medzi Harveyom a Bačom, v ktorej si obaja kohúti uštedrili niekoľko rán a za potlesku tribún sa pobrali do kabín. Víťazom tohto súboja bol domáci obranca, Kanaďan v bratislavských službách skončil na ošetrovni.

Karol Kolečáni, tréner Nitry:
""Podali sme veľmi dobrý výkon. Všetci dali do hry srdce, premenili sme šance a vo výbornej atmosfére sme si zaslúžili vyhrať. Som rád, že sme sa takto rozlúčili s našimi fanúšikmi v základnej časti.„
Miroslav Mosnár asistent trénera Slovana:
"Podali sme chladný výkon, domáci mali väčšie srdce, darilo sa im v presilových hrách a preto zaslúžene zvíťazili.“

Zdroj: TASR Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM