Rastislav Búgel Krimi

Skvelý záťah colníkov! Odhalili nelegálnu pálenicu

Nitrianskym colníkom sa v priebehu niekoľkých dní podarilo odhaliť druhú nelegálnu pálenicu. Ešte v utorok 7. augusta zistili nezákonnú výrobňu liehu v Šuranoch v okrese Nové Zámky. Pri ďalšej kontrole sa colníkom v spolupráci s Kriminálnym úradom fi

**„Kontrola bola zameraná na nepovolenú výrobu liehu a nepovolenú držbu výrobného zariadenia u Jána Š. Ten na výzvu colníkov dobrovoľne vydal nelegálnu pálenicu, ako aj domácu pálenku v množstve 80 litrov, čo predstavuje 36 litrov stopercentného alkoholu. Výška daňového úniku v tomto prípade činí sumu 400 eur. Predmetné výrobné zariadenie, ako aj nešpecifikovaný lieh boli zaistené za účelom ďalšej expertízy,“ **uviedla Alena Naštická poverená dočasným výkonom funkcie riaditeľa Colného úradu Nitra.

Mužovi z Lehoty teraz za prečin prechovávania zariadenia na nepovolenú výrobu liehu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Prípad už postúpili vyšetrovateľovi finančnej správy. Ak ten zastaví konanie vo veci, bude celý prípad posúdený ako priestupok, za ktorý hrozí pokuta vo výške daňového úniku, najmenej však v hodnote 3319 eur.

//„Odhalením po domácky vyrobenej nelegálnej pálenice sa zamedzilo nielen daňovému úniku na spotrebnej dani z liehu, ale aj poškodeniu zdravia, pretože neodborne vyrobená pálenka, konkrétne jej zložka kyselina mravčia, dlhodobým užívaním spôsobuje slepotu. Je zarážajúce, z akých surovín dnes ľudia pália domácu pálenku. Sú to napríklad staré kompóty, džemy i lekváry,“ //pripomenula Naštická. Zároveň upozornila, že pri neodbornej manipulácii so zariadením na výrobu liehu môže dôjsť aj k náhodnému výbuchu.

Rómovia v Nitre podvádzajú! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140406_Poch­ybna-zbierka-Romov-v-Nitre:-Ludi-balamutia-Unicefom]Viac o pochybnej zbierke sa dozviete TU![/link] Iba 49-ročná mamička je nezvestná! [link=URL prepojeniahttp://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140364_De­ti-sa-mamy-uz-nedockali:-Maria-(49)-sa-zahadne-stratila]Viac sa dočítate v TOMTO článku![/link]

Nitra24.sk/tasr Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM