Šport Iné športy

Skvelá správa: Zuzana Rehák Štefečeková získala BRONZ na majstrovstvách sveta!

Úradujúca olympijská víťazka Zuzana Rehák-Štefečeková si z majstrovstiev sveta v chorvátskom Osijeku odniesla bronzovú medailu aj miestenku do Paríža 2024.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa: Zuzana Rehák Štefečeková získala BRONZ na majstrovstvách sveta!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská trapistka Zuzana Rehák-Štefečeková získala bronz na majstrovstvách sveta v brokových zbraniach v chorvátskom Osijeku.

Úradujúca olympijská víťazka si zároveň vybojovala miestenku do Paríža 2024. Zlato získala Francúzska Carole Cormenierová, striebro si vybojovala Španielka Fatima Galvezová.

Prečítajte si tiež

Rozhodlo finále

Rehák Štefečeková vyhrala kvalifikáciu, v piatich kolách trafila 122 zo 125 terčov. Najlepšia bola aj v prvom semifinále, keď trafila všetkých 25 terčov a postúpila s druhou Cormenierovou.

Vo finále však minula dva terče v prvej sérii a potom po jednom v tretej, štvrtej i piatej, čo ju stálo postup do rozstrelu o zlato.

Tretí bronz v trape na MS

Slovenská reprezentantka si pripísala tretí bronz v trape na MS, na konte má aj striebro a dve zlatá z Mníchova 2010 a Changwonu 2018. Pred štyrmi rokmi získala zlato aj v mix trape.

V Paríži by si Rehák Štefečeková mala pripísať štvrtú olympijskú účasť. Na hrách v Pekingu 2008 a v Londýne 2012 získala striebro, pred rokom v Tokiu vybojovala zlato. V japonskej metropole navyše ako prvá strelkyňa v histórii trafila v piatich sériách všetkých 125 terčov v kvalifikácii a stanovila nový svetový i olympijský rekord.

Takto to zhodnotila

„Nedávala som si cieľ získať olympijskú miestenku, chcela som byť akurát po pretekoch spokojná. A musím povedať, že som. Dnes mi už ´fungovali´ nervy, bola som pod stresom. Po postupe do finále sme si povedali, že letenky do Paríža už máme, nechcela som hneď vypadnúť. Mám medailu, s tým som spokojná a je jedno, akú má farbu. Je fajn, že teraz nemusím zbierať body do rebríčka a môžem si vyberať, na ktoré preteky pôjdem,“ povedala bronzová medailistka pre Športové centrum polície.

V Osijeku štartovala v trape aj ďalšia slovenská reprezentantka Jana Špotáková, no v kvalifikácii obsadila nepostupové 21. miesto (113 b). Od finále ju delili tri terče.

MS v trape:

1. Carole Cormenierová (Fr.) 31 b, 2. Fatima Galvezová (Šp.) 29, 3. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 20, 4. Catherine Skinnerová (Aus.) 10, … kval: 21. Jana ŠPOTÁKOVÁ (SR) 113

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM