Rastislav Búgel Kultúra

Skvelá šanca pre amatérskych fotografov: Posuňte svoju tvorbu ďalej

Amatérski fotografi môžu do 2. februára posielať svoje prihlášky do súťaže AMFO 2015. Regionálne kolo organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá šanca pre amatérskych fotografov: Posuňte svoju tvorbu ďalej
Zdroj: TASR

Odborná komisia tu bude hodnotiť prihlásené práce a následne vyberie tie, ktoré pôjdu na výstavu, získajú ocenenie či postúpia do krajského kola.

Ako pripomínajú organizátori podujatia, súťaž AMFO patrí k najstarším a najprestížnejším celoštátnym postupovým súťažiam a prehliadkam amatérskej fotografie. Jej poslaním je pomáhať pri vyhľadávaní talentovaných tvorcov. „Zároveň vytvára priestor pre rozvoj umeleckej tvorivosti i technickej zdatnosti žiakov, mládeže i dospelých a vytvára podmienky na zviditeľnenie diel rôzneho tematického a žánrového zamerania. Poskytuje tiež možnosť vzájomnej konfrontácie a inšpirácie pre všetkých záujemcov o tento druh tvorby prostredníctvom výstav, seminárov a iných foriem vzdelávacích podujatí. Tým prispieva k rozvoju amatérskej fotografie na Slovensku,“ hovorí Zdenka Smrečková z KOS.

Účastníci môžu súťažiť vo vekovej kategórii do 16 rokov, do 21 a nad 21 rokov. Pre rok 2015 bola vyhlásená tematická kategória Rodina. V kategórii Multimediálna prezentácia môžu autori predstaviť sériu fotografií, ktoré majú jednotnú dejovú líniu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM