Správy

Skrytý poklad v Nitre: Obyvatelia prejavili veľký záujem o rozvoj areálu bývalých kasární

Po stretnutí s verejnosťou a komentovanej prehliadke areálu sa na mestskom úrade konalo ďalšie podujatie venované areálu bývalých kasární na Martinskom vrchu.

Ilustračný obrázok k článku Skrytý poklad v Nitre: Obyvatelia prejavili veľký záujem o rozvoj areálu bývalých kasární
10
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Nitrianska radnica hľadá využitie priestoru bývalých vojenských kasární na Martinskom vrchu. Po stretnutí s verejnosťou a komentovanej prehliadke areálu sa na mestskom úrade konalo ďalšie podujatie venované tejto lokalite.

Zišli sa na ňom zástupcovia vlastníkov pozemkov a budov v kasárňach i ďalšie organizácie. „Šlo o participatívne stretnutie, na ktorom sa zúčastnili aj viaceré dotknuté organizácie a občianske združenia, ktoré majú záujem spolupracovať v prospech ďalšieho rozvoja tohto územia. Celý proces participácie vedie Spolka – kolektív odborníčok z oblasti architektúry a sociológie, ktoré pracujú na zapájaní verejnosti do inovatívneho mestského plánovania,“ uviedol magistrát.

Prečítajte si tiež

Predstavia výstupy

Výstupy celého procesu plánovania s obyvateľmi budú predstavené v novembri. „Budú podkladom pre prípravu zadania architektonickej súťaže na riešenie areálu kasární. Cítime veľký záujem verejnosti o riešenie tejto lokality. Iba samotný dotazník o jej ďalšom využití vyplnilo vyše 1 600 obyvateľov,“ pripomenul mestský úrad.

Ako doplnil, aktivity mesta sú finančne podporené medzinárodným projektom URBACT pod názvom Green Place. Let's do it together. „Mesto Nitra je zapojené v sieti desiatich európskych miest s cieľom obnovy nevyužívaných mestských území na hodnotné miesta zelene, a to s obyvateľmi a pre obyvateľov,“ vysvetlila radnica.

Časť už ožíva

Mesto už časť areálu bývalých kasární využíva. V roku 2020 tam bola otvorená nová materská škola, ktorá vznikla rekonštrukciou objektu na Dobšinského ulici. Ďalšie štyri stavby sa v súčasnosti rekonštruujú pre potreby Kreatívneho centra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zoborské kasárne
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM