Rastislav Búgel Krimi

Škoda za 220 000! Colníci v minulom roku zhabali 11 tisíc napodobenín

Colníkom sa v minulom roku darilo v odhaľovaní falzifikátov. Počas celého roka zhabali 11 tisíc kusov napodobenín renomovaných značiek.

Ilustračný obrázok k článku Škoda za 220 000! Colníci v minulom roku zhabali 11 tisíc napodobenín
Foto: Rastislav Búgel

V roku 2012 pracovníci Colného úradu Nitra prišli na viac ako 190 prípadov podozrenia z porušenia duševného vlastníctva. Najviac sa jednalo o napodobeniny značkového tovaru predávaného v kamenných obchodoch, jarmokoch, trhoch, tržniciach a iných podujatiach.

Najviac sa falšuje značkové oblečenie

Najväčšie zastúpenie v takmer 11 tisícoch kusov zhabaného tovaru mali napodobeniny značkového oblečenia značiek Adidas, Nike, Umbro, Louis Vuitton a Tommy Hilfinger. Najobľúbenejšie u predajcov boli tričká, košele, obuv a športové súpravy. Colníci však objavili aj napodobeniny kabeliek, hodiniek a kufrov.

Vysoká škoda

Colníkom z Colného úradu v Nitre sa podarilo vyčísliť škodu spôsobenú predajom falzifikátov v našom okrese. Celková škoda sa vyšplhala nad hranicu 220 tisíc eur. Počas roka úrady zaznamenali aj porušovanie práv duševného vlastníctva pri dovoze tovaru z iných krajín. Naposledy v Komárne a Nových Zámkoch. „Celková škoda, ktorá vznikla oprávneným osobám, sa predpokladá vo výške viac ako 100 000 € a bude zosumarizovaná po ukončení celého konania,“ informuje hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Škoda za 220 000! Colníci v minulom roku zhabali 11 tisíc napodobenín
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM