Rastislav Búgel Kultúra

Skatepark na Dieloch ožil: Návštevníci si užili zaujímavé hry počas Family Fun Day

Skatepark na Dieloch ožil zaujímavým podujatím. Množstvo ľudí si užilo Family Fun Day.

Ilustračný obrázok k článku Skatepark na Dieloch ožil: Návštevníci si užili zaujímavé hry počas Family Fun Day
Foto: Rastislav Búgel

Vo štvrtok 5. 2015 sa v nitrianskom Skateparku na Dieloch uskutočnilo spoločenské podujatie s názvom Family Fun Day, ktoré pripravila Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci s firemnými darcami a mestom Nitra. Podujatie ponúklo svojim návštevníkom množstvo zaujímavých workshopov a hier.

„Podujatie bolo spojené s vyhlásením výsledkov už 9. ročníka grantového programu Aby ľudia ľuďom pomáhali. Tento ročník priniesol viaceré zmeny. Umelecké figúrky nahradili živé stromy – lipy, ktoré sa stali jeho novým filantropickým symbolom. Výsledkom spolupráce sa tak stala nová tradícia – vytvorenie filantropickej aleje v areáli Skateparku, ktorú vysadili samotní firemní darcovia,“ informuje Lucia Víglašová z Nitrianskej komunitnej nadácie.

Podpora programu nebola tento krát určená na realizáciu jednorazových projektov, ale na pomoc etablovaným mimovládnym organizáciám z NR kraja, aby naďalej mohli realizovať svoje programy užitočné pre všetkých. „Firemní partneri sa v 9. ročníku rozhodli nasmerovať svoju finančnú podporu v celkovej hodnote 4 954 € do programov dvoch mimovládnych organizácií – do Chránenej dielne Centra Slniečko, kde pracujú ZŤP a klienti centra, ako aj do preventívneho programu merania zrakových porúch detí v 15 materských školách v NR kraji, ktorý realizuje Únia slabozrakých a nevidiacich Slovenska,“ informuje Víglašová.

Skatepark na Dieloch ožil: Návštevníci si užili zaujímavé hry počas Family Fun D
20
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM