Správy

Situácia v nemocniciach je stabilizovaná: Do Nitry už nemusia zvážať pacientov

Nemocnice v Nitrianskom kraji hodnotia vývoj pandémie ako stabilizovaný. Pripravujú sa aj na prípadný nárast pacientov v súvislosti s variantom omikron.

Ilustračný obrázok k článku Situácia v nemocniciach je stabilizovaná: Do Nitry už nemusia zvážať pacientov
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Na pôde Fakultnej nemocnice (FN) v Nitre sa v pondelok, 20. decembra zišli zástupcovia okolitých nemocníc, aby zhodnotili aktuálnu pandemickú situáciu v Nitrianskom kraji. Informovala nás o tom hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Kubinec.

Stretnutia sa okrem vedenia zdravotníckych zariadení z Topoľčian, Levíc, Zlatých Moraviec a Špecializovanej nemocnice Zobor, zúčastnil aj lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja a vedúci operátor Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Nitra.

Vývoj pandémie

Pandemickú situáciu podľa hovorkyne prehodnocujú v pravidelnom desaťdňovom intervale.

„Vývoj pandémie hodnotíme nateraz ako stabilizovaný,“ konštatuje hovorkyňa FN Nitra Tatiana Kubinec.

„Nie sú momentálne nutné prevozy pacientov z okolitých okresných nemocníc do nitrianskej nemocnice. Kooperácia jednotlivých pracovísk, COVID oddelení a ambulancií je intenzívna, na dennej báze komunikovaná hlavným koordinátorom pre Nitriansky samosprávny kraj,“ priblížila pandemickú situáciu v kraji hovorkyňa nemocnice v Nitre.

Príprava na sviatky aj omikron

Témou stretnutia boli aj blížiace sa sviatky či variant omikron. „V prípade zvyšujúceho sa náporu pacientov, najmä v kontexte nadchádzajúcich sviatkov, s príchodom ľudí z krajín, kde dominuje variant Omikron, sme pripravení zriadiť triážny stan pre COVID pozitívnych pacientov, ktorý by bol situovaný v areáli FN Nitra, pre plynulé triedenie jednotlivých pacientov, s ohľadom na ich aktuálny zdravotný stav,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

O ďalších opatreniach a rozhodnutiach, ktoré sú výsledkom stretnutia, sa dočítate na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM