Rastislav Búgel Hokej

Sila kádra HK Nitra stále rastie

Defenzívu hokejového klubu HK Nitra by mohol vystužiť český obranca Patrik Prokop. V tíme spod Zobora absolvuje skúšku a následne sa vedenie rozhodne, či s ním podpíše zmluvu.

Dvadsaťštyriročný zadák pôsobil posledné dve sezóny v poľskej Cracovii Krakov, v minulom ročníku zaznamenal v 40 zápasoch 13 bodov (7+6) a v deviatich dueloch play off pridal ďalšie dva body (1+1). V minulosti si v zámorí vyskúšal súťaže QMJHL a ECHL. „Sme dohodnutí na jeho teste. Ak by nás presvedčil, budeme o jeho angažovaní uvažovať. Inak si myslím, že v obrane máme dosť šikovných chlapcov, ktorí by sa mohli presadiť, ale samozrejme, ak budeme cítiť, že defenzívu treba posilniť, zapracujeme na tom,“ uviedol tréner Nitry Antonín Stavjaňa.

Český kormidelník by v tíme pre novú sezónu Tipsport extraligy rád videl aj dvojicu talentovaných odchovancov, 18-ročného obrancu Richarda Buriho a o dva roky staršieho útočníka Daniela Štumpfa://** „Tieto mená v rozhovoroch padli a ja by som určite o týchto hráčov stál. Momentálne však trošku viazne komunikácia s ich agentmi. No ak by sa jeden, či druhý rozhodli nastupovať za Nitru, určite by sme ich do tímu zobrali.“**//

Ofenzívnym ťahúňom Nitry by mal byť skúsený útočník Tomáš Chrenko, s ktorým Stavjaňa počíta na poste centra prvého útoku. //„Pevne verím, že sa s ním dotiahnu rokovania a bude naším centrom číslo jedna,“ //dodal.

Známe tváre v drese HK Nitra. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.136724_PREH­LAD:-Program-pripravnych-zapasov-HK-Nitra]Viac informácií TU![/link] Pozrite si kompletný prehľad prípravných zápasov hokejového klubu [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.136724_PREH­LAD:-Program-pripravnych-zapasov-HK-Nitra]v tomto článku![/link]

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM