Kultúra

Šibačka, TRHY aj vajíčkobranie: TIPY na veľkonočné podujatia v Nitrianskom kraji

Kam na Veľkú noc? Pozrite si prehľad zaujímavých podujatí v Nitrianskom kraji. Chýbať nebudú remeselné trhy či tradičná šibačka.

Ilustračný obrázok k článku Šibačka, TRHY aj vajíčkobranie: TIPY na veľkonočné podujatia v Nitrianskom kraji
Zdroj: TASR

Veľkonočný remeselný trh

1. apríla od 10.00 do 16.00, Cisárska-Kráľovská Historická Jazdiareň – Nové Zámky

V sobotu 1. apríla sa zídu šikovní remeselníci v Nových Zámkoch. V priestoroch Cisársko – kráľovskej historickej jazdiarne sa bude konať Veľkonočný remeselný trh. Otvorený bude od 10.00 do 16.00 hodiny.

Veľkonočné trhy v Palárikove

1. apríla od 9.00 do 16.00 v Dome kultúry Palárikovo

V sobotu 1. apríla sa budú konať Veľkonočné trhy aj v Dome kultúry Palárikovo. Trhy budú prebiehať od 9.00 do 16.00. Najmenší návštevníci sa môžu tešiť aj na veľkonočnú dielničku pre deti. Chýbať nebude chutné občerstvenie.

Mohlo by vás zaujímať

Trhy aj šibačka v Štúrove

2. apríla o 14.00, Kultúrny dom Štúrovo

Aj v Štúrove oslávia Veľkú noc a pripomenú si tradície. Návštevníci sa môžu tešiť na kultúrny program, veľkonočné trhy, kde nebudú chýbať remeselníci. Súčasťou programu bude aj zdobenie kraslicového stromu, tradičná šibačka s rozmarínom či zdobenie vajíčok. Program sa začína o 14.00 hodine. Premávať bude aj veľkonočný vláčik. Tešiť sa môžete aj na pravý kalkýš, dobré víno a šunku.

Veľká noc v Národnom žrebčíne Topoľčianky

od 7. do 10. apríla v Jazdiarni Národného žrebčína v Topoľčiankach

Počas Veľkej noci si môžete spraviť výlet aj do Topoľčianok. Národný žrebčín bude pre návštevníkov otvorený od 7. do 10. apríla. Každý deň od 14.00 do 17.00 bude sprístupnená jazdiareň. Posledný vstup bude o 16.30. Pozrieť si budete môcť šesť plemien koní, ktoré v Topoľčiankach chovajú. Uvidíte aj systém ustajnenia koní v stajniach Habsburgovcov, posledných majiteľov historickej jazdiarne. Národný žrebčín v Topoľčiankach je tiež domovom žrebca Maestoso X-38, ktorý bol symbolickým darom Alžbety II. Vstupné pre deti do 6 rokov, ZŤP a dôchodcov je 3 eurá. Dospelí zaplatia 4 eurá.

Rybnícke vajíčkobranie

9. apríla od 15.00, park pred Obecným Úradom Rybník

V nedeľu 9. apríla o 15.00 hodine sa začne v parku pred obecným úradom Rybnícke vajíčkobranie, kde sa na malý okamih deti spolu s rodičmi stanú pátračmi. Hľadať sa budú veľkonočné vajíčka, ale súčasťou budú aj športové súťaže. Účastníkov čaká sladká odmena.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM