Krimi

Šialené besnenie v centre Nitry: Útočník NAPADOL dvoch nič netušiacich mužov!

Mladík z Dražoviec skončil po fyzických útokoch v rukách polície. V centre mesta mal napadnúť dvoch rôznych mužov.

Ilustračný obrázok k článku Šialené besnenie v centre Nitry: Útočník NAPADOL dvoch nič netušiacich mužov!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas prvej decembrovej soboty, hodinu pred polnocou, operátor kamerového systému mestskej polície uvidel muža, ktorý na Svätoplukovom námestí neďaleko fontány „bez zjavného dôvodu alebo predchádzajúceho náznaku konfliktu bez výstrahy udrel päsťou do tváre iného muža, ktorý šiel oproti.“

Z miesta utiekol

Napadnutý muž, ktorý kráčal v sprievode ženy, po tvrdom údere spadol na zem, zostal ležať a držal si tvár. Útočník mal podľa mestskej polície pokračovať v chôdzi ďalej aj s dvomi kamarátmi smerom na Mostnú ulicu.

„Operačný príslušník bezodkladne na miesto vyslal dve motohliadky, ďalšia hliadka, ktorá bola na stanovisku na Mostnej ulici, ihneď išla osobám naproti, mužov zastavila, no páchateľ okamžite po prvom oslovení mestských policajtov z miesta ušiel. Operátor kamerového systému i operačný príslušník zatiaľ na monitoroch sledovali situáciu a pokúšali sa navigovať príslušníkov zasahujúcich v teréne,“ prezradila MsP v Nitre. Napadnutý muž sa medzitým zo zeme zdvihol a držal si pravdepodobne zranený krvácajúci nos.

Prečítajte si tiež

Napadol ďalšieho

Jedna z hliadok, ktorá pátrala po útočníkovi na úteku, na Podzámskej ulici uvidela muža kľačiaceho na chodníku. Odchádzal od neho muž, na ktorého sa hodil popis hľadaného. V momente, ako uvidel mestských policajtov, snažil sa utiecť a ukryť v jednej z prevádzok na Mostnej ulici.

„To sa mu však nepodarilo, príslušníci ho dobehli, našli a zabránili mu pokračovať v ďalšom protiprávnom konaní. Muž, ktorý javil známky užitia bližšie neidentifikovaných omamných látok, bol arogantný, príslušníkom odmietol preukázať svoju totožnosť, odmietol tiež využiť poskytnutú súčinnosť mestských policajtov a neuviedol im svoje osobné údaje na svoju identifikáciu. Preto bol za týmto účelom predvedený na útvar mestskej polície. Jednalo sa o Nitrana z mestskej časti Dražovce vo veku dvadsaťjeden rokov,“ opisuje udalosti mestská polícia.

Priznal sa k útokom

V budove mestskej polície museli muža ráznym pohovorom spacifikovať a motivovať k spolupráci. Útočník sa napokon priznal nielen k napadnutiu muža na Podzámskej ulici, ale i k prvému nevyprovokovanému útoku na muža s priateľkou na Svätoplukovom námestí.

„Paradoxne, obaja poškodení a napadnutí muži počas týchto úkonov z miesta odišli. Operátorovi kamerového systému sa však na monitoroch podarilo nájsť a identifikovať zraneného muža i s priateľkou z prvého útoku, ktorých prítomnosť identifikoval na Mostnej ulici. Tu ho oslovili mestskí policajti, poškodený uviedol, že má zranený nos, ktorý si svojpomocne ošetril v jednej z prevádzok, uviedol tiež, že chce vo veci ďalej konať. Zadržanému útočníkovi príslušníci uložili blokovú pokutu, tú však muž odmietol zaplatiť, preto ho informovali, že jeho skutok bude postúpený na vecne a miestne príslušný správny orgán na doriešenie, kde mu hrozia spravidla vyššie sankcie,“ dodáva MsP v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM