Jakub Kania Šport

Siahnu až na dno svojich síl: Pri Nitre sa budú konať extrémne preteky Army Race!

Hlavnou myšlienkou pretekov je propagácia zdravého životného štýlu. Preteky Army Race sa budú konať v rekreačnej oblasti Remitáž.

Ilustračný obrázok k článku Siahnu až na dno svojich síl: Pri Nitre sa budú konať extrémne preteky Army Race!
Zdroj: Dnes24.sk

Preteky v extrémnych podmienkach sa uskutočnia v Jelenci pri Nitre. Organizátori sú nadšenci a dobrovoľníci z Občianskeho združenia na podporu onkológie NitraOnko. Konať sa budú v rekreačnej oblasti Remitáž, v sobotu 22. augusta so štartom o 10. hodine.

Pretek v extrémnych podmienkach

„Ide o vytrvalostný prekážkový beh v extrémnych podmienkach na trati dlhej 7,5 kilometra. Je podobný náročnému tréningu športovcov a jednotiek ozbrojených síl. Terén je členitý a náročný. Súťažiaci musia v čo najkratšom čase prekonať 18 rôznych prekážok odlišnej náročnosti a rôznym spôsobom, napríklad plazením, šplhaním, brodením, dvíhaním ťažkých predmetov alebo lezením. Ide o akciu, pri ktorej si účastníci preveria silu svojej vôle a fyzickú zdatnosť.“ Povedala Viera Juricová-Melušová z prípravného tímu pretekov.

Cieľom je motivácia ľudí

„Motivovanie ľudí pre pohyb považujeme za najdôležitejšie preventívne opatrenie proti zvyšujúcemu sa počtu civilizačných ochorení. Odhadujeme, že na podujatí sa zúčastní približne 250 súťažiacich. Sprievodným programom podujatia bude okrem iného aj ochutnávka miestnych regionálnych produktov a rôzne atrakcie pre divákov.“ Dodala Viera Juricová-Melušová. Okrem združenia NitraOnko sa do prípravy pretekov zapojila aj Miestna akčná skupina Žibrica a Detská organizácia FÉNIX.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM