Marcel Mojžiš Rôzne

SHMÚ varuje Nitranov: Najvyššia výstraha pred teplom!

Tropické peklo stále nepoľaví a dá nám poriadne zabrať aj v ďalších dňoch. Teploty majú v stredu vystúpiť až na 38 stupňov. Horúčavy budú tak veľké, že meteorológovia pred nimi vydali výstrahu tretieho stupňa!

Dnes sa celé Slovensko nachádza v nevýrazným poli tlaku vzduchu a horúčavy stále nepoľavujú. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto na utorok výstrahu druhého stupňa. Extrémne teplo rozdeľuje Slovensko na dve oblasti. Pre prvú platí výstraha prvého stupňa, kde teploty dosahujú 30–35 stupňov Celzia a v druhej časti krajiny už ortuť teplomera prekročila extrémne horúcu tridsaťpäťku.

[blockquote]A bude ešte horšie a to dokonca už v stredu. Tropické teplá nám môžu poriadne skomplikovať život. Meteorológovia preto vydali najvyššie možné varovanie pred horúčavami. Výstraha 3. stupňa platí pre mestá o obce najmä juhozápadnom Slovensku. [/blockquote] Von by tak radšej nemali ani vychádzať ľudia napríklad v okresoch Nitra, Šaľa, Komárno, Zlaté Moravce, Hlohovec či Nové Zámky. Pozor si však musíte dať aj v okrese Krupina. Varovanie platí na stredu od desiatej hodiny doobeda až do ôsmej večera. Teploty sa majú vtedy pohybovať až medzi 34 až 38 stupňami Celzia.

[color=#ff0000]­[size=15]PREČÍ­TAJTE SI ZARUČENÉ RADY, AKO NAJLEPŠIE BOJOVAŤ S HORÚČAVAMI. PODROBNOSTI [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.137787_RA­DY-A-TIPY:-Ako-sa-schladit-v-horucavach---]TU![/link][/si­ze][/color]

„Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ zdvíhajú varovný prst meteorológovia na stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM