Monika Földešiová Rôzne

Senior sa začne napĺňať od októbra

Bytový dom Senior na Krčméryho ulici v Nitre má byť hotový v priebehu októbra. Podľa slov nitrianskeho viceprimátora Štefana Štefeka by sa doň o niekoľko týždňov mohli začať sťahovať prví obyvatelia.

„Na najbližšom rokovaní zastupiteľstva bude schválená aj výška nájomného a potom už nebude nič brániť tomu, aby sme tam umiestňovali klientov,“ //skonštatoval Štefek. Do nového bytového domu by sa podľa jeho slov mali presťahovať predovšetkým klienti súčasného Domova opatrovateľskej služby (DOS) na Hollého ulici, ale i ďalší záujemcovia, ktorí spĺňajú podmienky na umiestnenie v takomto zariadení. //„Je tu 53 bytových jednotiek, z toho 38 garsóniek a 15 jednoizbových bytov. Zvnútra je všetko hotové, momentálne sa robia vonkajšie plochy a predpokladám, že na konci októbra by sme tento bytový dom odovzdali do užívania,“ uviedol viceprimátor.
Bytový dom Senior stavia súkromná spoločnosť LL Real Invest. Na základe budúcej zmluvy o zámennej zmluve ho firma po dostavbe vymení s mestom za DOS na Hollého ulici. Ten chce LL Real Invest využívať na komerčné účely. Dom s nájomnými bytmi mal byť podľa pôvodných plánov hotový už koncom minulého roka. Výstavbu však oneskorila hospodárska kríza a technické problémy s prívodom plynu.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM