Monika Földešiová Rôzne

Senior bude mať nových nájomníkov už od novembra

Nitrianski mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí odsúhlasili výšku nájomného v novom Bytovom dome Senior na Krčméryho ulici. Stavba domu je už podľa nitrianskeho viceprimátora Štefana Štefeka dokončená a onedlho bude aj skolaudovaná.

„Je tam 53 bytových jednotiek. Poslanci dnes rozhodli, že výška nájomného za garsónku bude 1,5 eura za meter štvorcový a mesiac a za jednoizbový byt dve eurá za meter štvorcový a mesiac,“ uviedol.
Poslanci už schválili aj dokumenty, ktoré boli potrebné na kolaudáciu stavby. Bytový dom by mal byť daný do užívania v priebehu budúceho mesiaca a budú sa doň sťahovať predovšetkým klienti súčasného Domova opatrovateľskej služby (DOS) na Hollého ulici, ale i ďalší záujemcovia, ktorí spĺňajú podmienky na umiestnenie v takomto zariadení. „Sociálna komisia už schválila potenciálnych nájomníkov v týchto bytoch. Je to cieľová skupina dôchodcov, respektíve invalidní dôchodcovia nad 50 rokov,“ spresnil Štefek.
Bytový dom Senior postavila súkromná spoločnosť LL Real Invest. Na základe budúcej zmluvy o zámennej zmluve ho firma po dostavbe vymení s mestom za DOS na Hollého ulici. Ten chce LL Real Invest využívať na komerčné účely. Dom s nájomnými bytmi mal byť podľa pôvodných plánov hotový už koncom minulého roka. Výstavbu však oneskorila hospodárska kríza a technické problémy s prívodom plynu.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM