Monika Földešiová Kultúra

Sem a Tam pod kožou

Najprv sa stretli v obývačke, zahrali si na gitare a dnes už skladajú vlastné piesne a sú tohtoročnými víťazmi festivalu Rock me fest. Skupina Sem a Tam.

Mladá nitrianska kapela Sem a Tam dostala príležitosť a využila ju. Po tom, čo na prvom ročníku Rock me festu nepostúpila zo semifinálového kola, tento rok si podmanila celú Novú Pekáreň a postupne si získava väčšie sympatie na domácej pôde. Svojou vlastnou tvorbou sa prepracovali až na prvú priečku spomínaného rockového festivalu v Nitre, podľa ich slov za to vďačia v prvom rade svojim fanúšikom. Dostali sa aj na RIP festival, mali tak možnosť vystupovať okrem iných po boku kapely Desmod, Gladiátor, Alone i Zuzky Smatanovej. Chlapčenské trio skupiny osviežuje 15-ročná Miška, ktorá sa už takmer 5 rokov venuje hre na bicie. „Ja som si jeden deň zmyslela, že budem hrať na bicích a na druhý som ich už mala doma. Tak som sa prihlásila k učiteľovi a odvtedy ma to nepustilo“, vysvetľuje svoj vzťah k hudobnému nástroju, ktorý je pre dievčatá viac netypickým než typickým. Podľa slov jej brata Mareka je práve ona tým hlavným elementom, ktorý upútava pozornosť na celé rockové zoskupenie. V najbližšej dobe by mali nahrávať spolu s ďalšími kapelami z Rock me festu album, ten odprezentujú na spoločnom koncertnom turné. Momentálne sa chcú viac sústreďovať na koncerty ako nahrávanie v štúdiu. „Práve live vystúpenia utkvejú ľuďom viac v hlave a skôr si nás budú pamätať a vnímať“, hovorí spevák Marek. Prvé úspechy týchto mladých Nitranov dokazujú, že „kapelke“ sa oplatí jednoznačne venovať pozornosť a sledovať jej budúci vývoj.

Zloženie: Michaela Kutnárová (bicie) Marek Kutnár (spev, gitara) Juro Janík (vokály, klávesy) Lukáš Kotry (bassa, vokály)

Ak ste zvedaví na ich live vystúpenie, príďte sa pozrieť na koncert do klubu Naozzay (Vrštať) na Kupeckej ulici 1.októbra a urobte si na nich vlastný názor.

Viac info: [link=http://ban­dzone.cz/sema­tam]bandzone[/lin­k] a [link=http://www­.facebook.com/ho­me.php?#!/grou­p.php?gid=548­40059659&v=in­fo&ref=ts]face­book[/link]

Foto: Rock me fest finále, ARS Studio, autor: Peter Frank Video: zo skúšky

Sem a Tam pod kožou
1
Galéria
Sem a Tam pod kožou
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM