Viktória Botošová Rôzne Recept na dnes

Saška (24) pečie takúto dobrotu: Upečte si tortičku s tvarohovo-banánovým krémom a mandľami

Chcete niekoho potešiť chutnou dobrotou? Máme pre vás tip na víkendové pečenie od našej čitateľky Sašky. Pozrite sa ako nato..

Ilustračný obrázok k článku Saška (24) pečie takúto dobrotu: Upečte si tortičku s tvarohovo-banánovým krémom a mandľami
Foto: Viktória Botošová

Receptom sa Novozámčanka Saša inšpirovala na internete. „Tento recept mám z internetu, ale troška som si ho pozmenila,“ hovorí o inšpirácii.

Príprava je vraj raz-dva. „Príprava torty je za pár minút. Troška dlhšie trvá pečenie, ale do 20 minút to máte,“ uvádza naša čitateľka.

Prísady:

  • suroviny 4 vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 2 ČL škorice
  • 2 PL medu
  • 250 odtučneného tvarohu
  • 1 banán
  • 4 PL kokosu

Postup:

Na začiatok si oddelíme žĺtka od bielkov. „Vyšľaháme si v jednej miske med so žĺtkami a potom pridáme kakao, škoricu a všetko spolu zmiešame,“ konštatuje Saška.

V druhej miske si podľa jej slov, vyšľaháme bielka na sneh. Ten potom opatrne vmiešame do žĺtkov. „Plech si vytrieme olejom. Ja som použila silikónovú formu, takže som nevytrela formu ničím,“ vysvetľuje zabehnutá kuchárka. Cesto rovnomerne rozotrieme a dáme do vyhriatej rúry. „Pri 200 stupňoch pečieme cca15 minút. Potom necháme formu vychladnúť,“ hovorí o procese pečenia.

Ako ďalej uvádza, v miske si zatiaľ zmiešame tvaroh, kokos a banán, ktorý rozmixujeme mixérom. „Túto hotovú penu dáme na vychladenú tortovú formu. Na záver posypeme tortu mandľami a dáme aspoň na hodinku do chladničky, aby sa chute spojili,“ uvádza.

„Tento recept zvládnu aj menej šikovní, napríklad ako ja,“ dodáva na záver Saška s úsmevom. Tortu pripravuje bežne, ku káve, alebo keď chce niekoho potešiť. Dobrú chuť!

Pripravte si aj ďalšie recepty našich čitateľov:

Vaše obľúbené recepty môžete posielať na našu e-mailovú adresu : botosova@global24.sk

Foto: Archív Saška

Saška
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM