Rastislav Búgel Iné športy

Šampionát ako z rozprávky: Rytieri zvládli štvrtý zápas a vyhrali základnú skupinu!

Nitrianski hokejbalisti žijú na Svetovom pohári v Nitre svoj veľký sen. Ako jediný tím turnaja nestratili v úvodných štyroch zápasoch ani jediný bod.

Ilustračný obrázok k článku Šampionát ako z rozprávky: Rytieri zvládli štvrtý zápas a vyhrali základnú skupinu!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski Rytieri uzavreli základnú skupinu Svetového pohára v hokejbale ďalším víťazstvom. Ako jediný tím šampionátu tak počas bojov v základnej skupine nestratili ani jediný bod. Do štvrťfinále postúpili s 8 bodmi a kladnou bilanciou 25 strelených a len 4 inkasovaných gó­lov.

V poslednom stretnutí pred zaplnenou klokočinskou hokejovou halou porazili Pardubice. Po veľkom tlaku sa v tretej minúte presadil Marek Slovák a dostal Nitru do vedenia. Nitrianska radosť však netrvala dlho. Pardubice trestali nitrianske vylúčenie a bolo vyrovnané.

O opätovné vedenie nitrianskeho tímu sa postaral v úvode druhého polčasu Mráz. Druhý gól v bráne Pardubíc priniesol na nitrianske hokejky hernú pohodu. Tretí presný zásah po peknej akcii pridal Beniač a štvrté víťazstvo na turnaji bolo na spadnutie. Konečný výsledok 1:4 z pohľadu Pardubíc priniesol v poslednej minúte Ladiver.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBK Nitrianskí Rytieri Nitra 1:4

Foto: Rastislav Búgel

SVETOVÝ POHÁR: Pardubice - Nitra
33
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM