Rastislav Búgel Iné športy

Šach: Vo finále GPX mládeže aj traja Nitrania

V Bratislave sa hralo semifinále západnej skupiny v GPX mládeže v šachu. Nitru reprezentovali v kategóriách do 8, 11, a 14 rokov 6 mladí šachisti a jedna šachistka, ktorí v 10 členných skupinách bojovali o 3 postupujúce miesta, ktoré zaručovali postup do finále.

Ilustračný obrázok k článku Šach: Vo finále GPX mládeže aj traja Nitrania
Zdroj: Dnes24.sk

Semifinálovú účasť si vybojovali v sérii turnajov ktoré prebiehali od septembra 2012 do mája 2013. V kategórii do 8 rokov najlepšie umiestnenie získal Kamil Belica z NŠK, ktorý zo ziskom 4 bodov skončil na 5. mieste. v tesnom závese za ním a s rovnakým počtom bodov skončil Miroslav Krupa z AŠK. Matúš Mindek so ziskom 3,5 boda obsadil 7. miesto. Medzi 11-ročnými šachistami Mariján Crnkovič z NŠK nenadviazal na dobré výkony z kvalifikačných turnajov a so ziskom 1,5 boda obsadil 10. miesto, čo bolo veľké sklamanie.

Finále bude v Ružomberku

V najsilnejšej skupine 14-ročných chlapcov sme mali dvoch šachistov, ktorí patrili k favoritom. Martin Kuna z NŠK podával v celom turnaji najvyrovnanejšie výkony, čo mu vynieslo víťazstvo v celom turnaji so ziskom 6,5 boda. Darilo sa aj Matejovi Bátorovi z NŠK, ktorý so ziskom 6 bodov obsadil 2. miesto. Medzi 14-ročnými dievčatami Martinka Hlavinová z AŠK, hlavná favoritka nedala súperkám šancu bojovať o titul a so ziskom 8 bodov zvíťazila. Finále GPX sa uskutoční v Ružomberku 15. júna s účasťou Martinom Kunom, Matejom Bátorom a Martinkou Hlavinovou.

Autor: František Zelovič

Šach
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM