Monika Földešiová Iné športy

Šach: V 3. lige pokles déčka, vzostup céčka

Cez víkend pokračovala 3. liga v šachu družstiev svojím 8. kolom. Oba nitrianske tímy hostili súperov na domácej pôde Krajského osvetového strediska v Nitre, NŠK Nitra C hrala s družstvom ŠK Vráble a NŠK Nitra D privítala ŠK Levice B. Zatiaľ čo céčku

NŠK Nitra C – ŠK Vráble 5 –3 Céčkari mali značný problém už pred stretnutím. Na súpiske majú málo hráčov a keď kvôli chorobe a skúškovému obdobiu vypadli Páleš a Amrich bola mierna obava, či vôbec nastúpia v plnom počte ôsmi. Tá sa však nenaplnila a družstvo sa naopak ešte viac zomklo. Na prvej šachovnici síce Pereszlényi nestačil na hosťujúceho Nikela, ale vynahradil to na druhej šachovnici zaskakujúci Pindeš, ktorý nedal šancu Švoňavcovi. Danko na tretej šachovnici udržal remízu s ratingovo silnejším Komlošim. Štvorka a päťka Jambrich a Balko bodovali naplno so Šabíkom a Gašparíkom, čo sú oba veľmi cenné výsledky. Vencel odremizoval Barošku. Na siedmej šachovnici sa tohtosezónna treťoligová premiéra nevydarila Zelovičovi, ktorý prehral s Mrázom. No a napokon nitrianska nádej Košík zdolal Vargu a stanovil tak konečný výsledok 5:3 v prospech Nitry.

NŠK Nitra D – ŠK Levice B 2,5 – 5,5 Déčkari hrali síce celkom vyrovnané stretnutie s ŠK Levice B, no v konečnom účtovaní predsa len s hosťami nestíhali. Prvé dve nitrianske šachovnice Valovič a Karcol podľahli Zaťkovi a Hudobovi. Na tretej šachovnici dosiahli Nitrania jediné víťazstvo v osobe Binku proti Benčíkovi. Štvorka a päťka Geleta a Šilík nestačili na svojich protihráčov Mesároša a Benčoka. Posledné tri šachovnice sa rozišli v mieri remízami medzi Bojdom a Tóthom, Bystrickým a Leckým a Kobidom s Ralíkom.

V tabuľke patrí nitrianskemu céčku po ôsmom kole pekné tretie miesto a nitrianske déčko uzatvára tabuľku na dvanástom mieste.

Kompletný výsledkový servis 8.kola tretej ligy je [link=http://chess-results.com/tnr5720­1.aspx?art=3&rd=8&lan­=1]TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM