Monika Földešiová Iné športy

Šach: História sa zopakovala

V nedeľu sa uskutočnilo ďalšie, v poradí už deviate kolo 3. ligy v šachu družstiev. Nitrianske tímy vyrazili za svojimi súpermi von. NŠK Nitra C cestovala na pôdu Slovana Duslo Šaľa B a NŠK Nitra D hosťovala u KŠC Komárno C.

Zápas v Šali sa začal rýchlou remízou medzi domácim Špikom a hosťujúcim Pálešom. Po nej už hostia v stretnutí jasne dominovali a s prehľadom dosiahli vytúžené tri body. Výhrami sa o ne pričinili a pochvalu si zaslúžia Amrich, Danko, Balko a Šimončič, ktorí zarmútili svojich súperov Bečka, Vargu, Havrana a Turičíka. Deľbami bodov, čiže remízami, sa skončili partie Burkert-Vencel a Kováč st.-Bako. Jedinú prehru z nitranov utrpel na prvej šachovnici Pereszlényi, ktorý nestačil na domáceho Kováča ml. Konečný výsledok Slovan Duslo Šaľa B – NŠK Nitra C 2,5–5,5.

Stretnutie v Komárne malo jednoznačný priebeh. Nezrodila sa v ňom ani jedna remíza a všetky partie sa skončili „preliatím krvi“. Žiaľ, až šesťkrát sa liala tá nitrianska u Valoviča, Ručkaya, Karcola, Binku, Bystrického a Kobidu, ktorým nezostalo nič iné len poblahoželať svojim súperom Baránekovi, Góthovi, Sebenskému, Szabóovi, Abrahámovi a Ollárymu k väčšiemu šachovému umeniu. Uznanie si z nitranov zaslúži Geleta, ktorý pokoril skúseného Vorosa a tiež mladý Chrenko, ktorý po prvýkrát zvíťazil a naplno bodoval v 3. lige s Viczenczom. Konečný výsledok KŠC Komárno C – NŠK Nitra D 6–2.

V tabuľke nedošlo k žiadnej zmene Nitra C ostáva na peknom treťom mieste a Nitra D tabuľku uzatvára na nelichotivej dvanástej priečke.

[link=http://chess-results.com/tnr5720­1.aspx?art=3&rd=9&lan­=1]Kompletný výsledkový servis 9.kola tretej ligy[/link] j

Dušan Páleš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM