Rastislav Búgel Basketbal

S Nitrou získal dva tituly: Tréner Ľubomír Urban sa vracia na trénerskú stoličku

Nepresvedčivé výkony a snaha posunúť sa ďalej. Aj to sú dôvody, pre ktoré v nitrianskom basketbalovom tíme skončil ďalší lodivod.

Ilustračný obrázok k článku S Nitrou získal dva tituly: Tréner Ľubomír Urban sa vracia na trénerskú stoličku
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

„Nitriansky basketbal sa od úvodu sezóny pohyboval na tenkom ľade. Doterajšie zmeny však nepriniesli požadované výsledky. Vedenie klubu spod Zobora chce basketbal v Nitre naďalej udržať, preto prichádza s ďalším možným riešením. Kormidla sa v meste pod Zoborom znova ujme skúsený Ľubomír Urban,“ informuje nitriansky klub na svojom webe.

Tím MBK SPU Nitra povedie stará známa tvár. Staronovým trénerom nitrianskych basketbalistov sa stal Ľubomír Urban. Priaznivcom športu pod Zoborom je to meno poriadne známe. Nitru viedol od roku 2003 do roku 2015. Následne sa pobral do bratislavského Interu, ktorý doviedol k zisku bronzových medailí. Na lavičke Nitry sa v rokoch 2005 a 2009 tešil zo zisku titulu. V sezóne 2011/2012 viedol nitriansky celok v Euro Challange.

Urban to pod Zoborom nebude mať ľahké. Do rúk dostáva mužstvo, ktoré oplýva nepresvedčivými výkonmi doma i vonku. Aktuálne sa Nitra nachádza na poslednom mieste ligovej tabuľka. „Urban sa družstva ujme už počas štvrtkového tréningu. Jeho premiérovým extraligovým zápasom v aktuálnej sezóne, tak bude stretnutie rovno pred domácim publikom. Už túto sobotu povedie Nitranov v dôležitom zápase proti bratislavkej Karlovke,“ informuje MBK SPU Nitra. Nitra v tejto sezóne najprv vymenila trénera Semana, do Nitry prišiel Ristanovič, ktorého teraz nahrádza Urban.

Foto: ilustračné

S Nitrou získal dva tituly: Tréner Ľubomír Urban sa vracia na trénerskú stoličku
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM