Rastislav Búgel Iné športy

Rytieri zabojujú o štvrtý titul: S Ružinovom výhoda domáceho prostredia

Nitrianski hokejbalový tím HBK Nitrianski Rytieri Nitra napokon dokázal obhájiť svoju pozíciu lídra extraligovej tabuľky. Po úspešnej jarnej časti súťaže prichádzajú boje o majstrovský titul.

Ilustračný obrázok k článku Rytieri zabojujú o štvrtý titul: S Ružinovom výhoda domáceho prostredia
Foto: Rastislav Búgel

HBK Nitrianski Rytieri Nitra je najúspešnejším nitrianskym športovým klubom. V najvyššej slovenskej súťaži už dokázali Rytieri trikrát získať titul majstra Slovenska. V aktuálnom ročníku bojujú o štvrtý titul v poradí. Okrem toho robia nitrianski hokejbalisti skvelé meno nášmu mestu aj za hranicami, napríklad na Svetovom pohári klubov.

Výborná jarná časť súťaže

Stopercentná jarná časť znamenala pre Rytierov obhájenie pozície lídra tabuľky po základnej časti a tým aj výhodu domáceho prostredia v ďalších bojoch. Pred nitrianskym klubom je teraz štvrťfinále play-off, v ktorom sa naši hokejbalisti stretnú s Ružinovom. Nitra obsadila prvé miesto so ziskom 52 bodov. Ružinov sa usadil na ôsmej priečke, keď sa mu podarilo uhrať dovedna 27 bodov.

Skúsenejší tím

V aktuálnej sezóne sa oba celky stretli v dvoch zápasoch. 14. septembra cestovali Nitrania do Ružinova, kde domácemu tímu podľahli 5:4. Ďalšie meranie síl týchto mužstiev bolo na programe 16. novembra, kedy sa Rytierom na domácom ihrisku podarilo zdolať súpera pomerne jednoznačne 5:2. V prospech Nitry by mala v štvrťfinále hrať pohoda tímu, ktorý ešte v jarnej časti súťaže nenašiel premožiteľa a zohranosť nitrianskeho celku, ktorý tak oproti omladenému kádru Ružinova môže počítať so skúsenosťami v svojich radoch.

Najbližší program domácich zápasov:

- Sobota 19. apríla o 13:00 hodine

- Nedeľa 20. apríla o 11:00 hodine

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM